TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu yönetiminde gerçekleşti. Meclise geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan AKP’li Hüsnü Boztepe ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasında yaşanan gerilimde yaşananların konuşulması dikkat çekti.

NUTKU ONURLANDIRILDI

Karşıyaka’nın Bostanlı Mahallesi’nde bulunan 6345 nolu sokağa Prof. Dr. Özdemir Nutku isminin verilmesi görüşüldü. Karar oybirliği ile kabul edildi.

BOZTEPE’YE TEPKİ

AKP’li Hüsnü Boztepe, “Ben 50 yıla yakın İzmir’de yaşıyorum. Burada yaşamım boyunca kişisel kimsenin özel hayatına girmedim. Girmem de. Ben 2018 yılının Sayıştay Raporu’nu korumaya yeni başlamıştım, benim ne söyleyeceğimi bilmeden belediye başkanımız ve grup sözcüsü üç kez sözümü kesti. Bir meclis üyesi susturun, durdurun gibi talimat veriyorsa eyvah ki eyvah. Biz beş dakika on dakika konuşamayacaksak, belediye başkanı zarafetten bahsetti. Ben bana karşı kullandığı kelimeyi kendisine iade ediyorum. Benimle ilgili ne söylediyse kendisine iade ediyorum. Biz burada samimi olarak bu kent ile ilgili bir şeyler söylemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Boztepe’nin “Burada Pazartesi günü tehdit edildim. Eğer başıma bir şey gelirse Tunç Soyer sorumludur” ifadeleri ise mecliste Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından büyük tepki ile karşılandı.

‘ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN’

Boztepe’nin ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise “Dört grup Başkanvekili başkanımıza görevlerini söylerken süre üzerinde anlaştık. Beş dakikalık süre kötü bir süre değil. Bence bu mecliste sükunetimizi kaybetmeyelim. Burada; İstanbul ve Ankara’daki gündem dışı konuşmaları izledim. Biz doğru bir iş yaptık. Gündem dışında her şey konuşuluyor. Biz burada bir kısıtlama da yapmıyoruz. Gündem dışı bunun için var. Arkadaşlarımız söyledikleri şeyleri söylesinler diye var. Meclisin bir yönetmeliği var ve bu yönetmelik uygulanır. Sayın Boztepe o yönetmeliği bir kez daha okursa daha iyi olur” şeklinde konuştu.

Özuslu, “Bu mecliste hepiniz elinizi vicdanınıza koyun , herhangi bir konuda eleştirilere herhangi bir biçimde ket vurulmuş mudur? Asla. Olmamış bir şeyi olmuş gibi göstermek doğru değil. Türkiye’ye örnek bir meclisi söz konusu burada” dedi.

‘HER ŞEYİN BİR ÜSLUBU VARDIR’

Nilay Kökkılınç, “Hepimiz halkı temsil ediyoruz. Bunu da bugüne kadar kanıtladık. AK Partili meclis üyelerinden gelen önergeler bu meclisten geçti. Her şeyin bir üslubu vardır. Bağlı olduğumuz hukuk kurallarına uymamız lazım. Meclis üyemiz Hüsnü bey, söze ‘Aslan yattığı yerden belli olur’ diye söze başladı. Başkana yönelik kişilik ihlalleri işledi. Sayıştay kararları zaten bir sorgu. Meclis Başkanı’nın, meclisten dışarı çıkarma hakkı da vardır. Bu bugüne kadar yaşanmadı. Umarım bundan sonra da yaşanmaz. Önemli olan şey üslup” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi