İZ GAZETE - EGEÇEP, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yerel yönetimlerden beklentilerini açıkladı. 

Açıklamada imar planlarında AVM ve emlak rantlarına değil sağlıklı barınma alanlarına, yeşil alanlara ve eğitim kültür gibi mekanlara önem verilmesi gerektiği belirtildi. 

Kentlerin demokratik, katılımcı, şeffaf ve ekolojik bir anlayışla yönetilmesine dikkat çekilen açıklamada kentlerin AVM'ler gibi emlak rantlarıyla yapısının bozulmaması, kentlilerin yeşil alanlar, eğitim ve kültürel mekanlar gibi ihtiyaçlarının karşılanacağı sağlıklı barınma alanlarıyla imar planlamasının yapılması talep edildi. 

"KENTTEKİ EKOLOJİ MÜCADELESİ DESTEKLENMELİ"

"Termik santraller, barajlar, rüzgâr enerjisi santralleri (RES’ler), Jeotermal Enerji Santralleri (JES’ler), Güneş Enerjisi Santralleri (GES), sanayi tesislerinin atıkları, balık çiftlikleri, yapılaşmanın yol açtığı yeşil alan kaybı, hava ve su kirliliği yaratan her türlü işletmecilik ve diğer faaliyetlerin yarattığı tüm çevre sorunlarına duyarlı olunmalı" denilen açıklamada kentte verilen ekoloji mücadelesinin yerel yönetimler tarafından sahiplenip desteklenmesi istendi.

İzmir’in en büyük sorunlarından biri körfez kirliliğine de dikkat çekilen açıklamada yerel yönetimlerin Körfez Geçiş Projesi karşı mücadele veren TMMOB ve İzmir’e Sahip Çık Platformu’yla birlikte İzmir'in çıkarların savunulması gerektiği önemle vurgulandı.

DEMOKRATİK, ŞEFFAF VE KATILIMCI DEMOKRASİ TALEP EDİLDİ

Açıklamada Kültürpark'ta yer alan İZFAŞ binasının özel bir ünversiteye kiralanması kınanarak "Yerel yönetimlerin başlıca görevlerinden biri, kamusal alanları, halkın hiçbir engel olmaksızın girebildiği alanlar olarak korumaktır." denildi.

"Kentimizin gökdelenlere, AVM’ lere, kirli sanayi tesislerine değil, temiz havaya, yeşil alanlara, kültür ve sanat alanlarına ihtiyacı olduğu bilinciyle hareket edilmelidir. Kent yönetimi, ekoloji örgütleri, STK’lar, demokratik kitle örgütleri, TMMOB, Tabip Odası, Baro gibi kamusal örgütlerle birlikte, onların görüşleri alınarak yürütülmelidir." denilen açıklamada yerel yönetimlerden katılımcı, özgürlükçü ve şeffaf belediyecilik anlayışı talep edildi.

Editör: Haber Merkezi