Olay 14 Ekim’de, Ege Üniversitesi Kampüsü'ne giren Aykut Y.’nin  kız öğrencileri taciz etmesi iddiasıyla meydana geldi. Öğrencilerin durumu üniversitenin özel güvenlik görevlileri ile polise bildirmesi üzerine gelen polis ekipleri Aykut Y.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan Aykut Y., olay sonrasında çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Ege Üniversitesi KYK yurdu önünde meydana gelen taciz olayıyla ilgili Bakan Soylu’ya yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu. HDP’li Murat Çepni’nin meclis gündemine taşıyarak, bu bağlamda şu soruları sordu:

Öğrenciler arasında büyük endişe yaratan, Ege Üniversitesi kampüsünde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu yurdu önünde meydana gelen taciz olayı hakkında Rektörlük ile bilgi alışverişinde bulunulmuş mudur? Rektörlük konunun takipçisi midir?

Ege Üniversitesi kampüsüne gece vakti Aykut Y. ne şekilde girebilmiştir? Kampüste öğrencilerin can güvenlikleri için gerekli önlemler alınmakta mıdır? Bir daha bu tür olayların yaşanmaması için neler yapılacaktır?

Ege Üniversitesi kampüsüne gece giren Aykut Y.’nin girişine izin veren görevliler hakkında

Yurdun önünde gece vakti Aykut Y tarafından tacize uğrayan öğrenciler için gerekli psikolojik destek sağlanmakta mıdır? Rektörlüğün bu konuda bir çalışması var mıdır?

Üniversite Rektörünün, kendisine ulaşmaya çalışan  tacize uğrayan kız öğrencilerle iletişime geçmemesinin gerekçesi nedir?

6- Taciz sebebiyle şikayet edilen Aykut Y hakkında benzer taciz şikayetleri var mıdır? Varsa ne tür işlem yapılmıştır?

Editör: Haber Merkezi