TUGAY CAN / İZ GAZETE - Ege Kent Konseyleri Genel Kurulu İzmir’de gerçekleştirildi. Genel Kurul’da Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Ege Kent Konseyleri Birliği dönem sözcülüğüne seçildi.

Genel Kurul’da konuşma yapan Hamit Mumcu, “Her geçen gün yeni bir çevre katliamı ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu katliamlara karşı en büyük güç toplumun kendi örgütlü gücüdür. Buradan hareketle Ege Kent Konseyleri Birliği’nin bu Genel Kurulu’nu öncelikle mahalle meclisleri örgütlenmesi ve sonrasında ise çevre katliamlarını ayırmayı uygun bulduk. Çevre ile ilgili saldırılarla karşı karşıyayız. Bu saldırılara karşı da kendi öz gücümüzle mücadele etmek, doğamızı, geleceğimizi savunmak en temel hakkımız. Bu süreçte Kent Konseyleri’ne düşen görevin öneminin farkında olmalıyız. Örgütlü bir toplum gücü karşısında Haramilerin dayanma şansı hiç yok. Umarım bu genel kuruldan Önümüzdeki süreç ile ilgili oluşturacağımız yol haritasının temel taşları çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Genel Kurul’a ayrıca Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da katılım gösterdi.

ERSEN VE ALTIOK’A PLAKET

Genel Kurulu ardından Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Ege Kent Konseyleri Birliği Gala yemeği gerçekleştirildi. Yemk öncesinde İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, önceki dönem Narlıdere Kent Konseyi Başkanı Mükerrem Demir, Kızıltepe Kent Konseyi Genel Sekreteri Aslan Başboğa’ya plaket verildi.

‘GÜCÜMÜZÜ BİLELİM’

Gecede konuşma yapan Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, “Son seçimlerimizi yaptık. Bugün beni tekrar onurlandırdınız ve Ege Kent Konseyleri Birliği dönem sözcüsü yaptınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Her şey çok güzel olacak” dedi.

Konak Kent Konseyi’nin Onursal Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı, ise yaptığı konuşmada “Kent Konseyleri benim gönlümde çok önemli bir yer tutuyor. Konak Kent Konseyi’nin 2009 kuruluş döneminde başkanlığını yürüttüm. Kent Konseyleri Türkiye’de özgürce örgütlenebileceğimiz yaşam yerleridir. Siz buralarda dilediğiniz çalışma grubunu oluşturabilirsiniz. Bunun değerini hem kent konseyini oluşturan bileşenler hem de kent konseylerine yasa gereği lojistik destek vermesi gereken yerel yönetimler bilmelidir. Bu ilişki bir özerklik anlayışı üzerinde ilerlemelidir. Güçlü olan Sivil Toplum. Sivil Toplum her türlü yönetim erkinin üstündedir. Bu gücümüzü bilelim” şeklinde konuştu.

Kızıltepe Kent Konseyi Genel Sekreteri Aslan Başboğa ise yaptığı konuşmada “Bizler ile dayanışma içerisinde olan Konak Kent Konseyi’ne teşekkür ediyoruz. Halkların kardeşliğini pekiştirmek için emeklerini esigemeyen Konak Kent Konseyine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ise “Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu’ya tüm Türkiye’de kent konseyi açısından fark yarattığı için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Güçlü bir sivil toplumun önemli olduğuna dikkat çeken Gruşçu, Türkiye’de sivil toplumun güçsüz bırakıldığının dolayısıyla kaydetti. Gruşçu “Bugün maalesef OHAL’leri, kayyum atamalarını, demokrasiye indirilen darbeyi ve derin darbeleri yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İZMİR’DEN BAŞLAYACAK’

Kent Konseylerinin mevzuat konusunda yaşamakta olduğu sıkıntıların devam ettiğini ifade eden Gruşçu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu durumlara karşı duyarsız olanlara karşı baskı grubu oluşturacak olan yine bizleriz. Bu ülkenin adalet sorununda, barış sorununda, çevre sorununda maalesef kentin kalbine saplanan hançelere karşı sorumluluğumuz olduğunu bilerek ve çevre bilincini sürdürerek sonuna kadar mücadelemizin arkasında olmaya devam edeceğiz. Eğer bunu da başarırsak yeni bir dönem İzmir’den başlayacak diye düşünüyorum.”

Editör: Haber Merkezi