CHP Gençlik Kolları İl Kongresinin sonucunu değerlendiren Arslan, “Siyasetin okulu yoktur. Siyasetin okulu gençlik kollarıdır. Orada emek vererek, bayrak asarak yönetime gelinir. Ordan başlayıp ayakta kalanlar ya belediye başkanı ya milletvekili olur. Siyaset meslek değil kamusal bir görevdir. Gençler önce bir iş sahibi olacak ondan sonra siyasete ilgi duyacak. Hangi partiden olursa olsun gençlerin siyasete önem vermesi önemlidir. Öteki türlü siyaset kendini yenilemiyor. Bu da yıllarca oturdukları koltukları işgal eden siyasetçilere neden oluyor. Bunun bir sınırı olmalı, o sınırı aşacak olanlar gençlerdir”

“Gençler değişim değil de büyüklerden etkileniyor diye bir eleştiri var” sorusuna ise Arslan, kavga çıkan Gençlilk İl Kongresine ithafen, “Çok şaşırdım ve derinden üzüldüm. Aday olduğunu söylemek için arayan arkadaşlara ‘Nolursunuz birbirinizi incitmeyin. Öyle bir mesaj verin ki CHP gençliği budur desinler’ diyorum. Bir kere Atatürk gençliği Nutuk’ta açıklamış. Bu gençliğin örnek olması beklenir. Ciddi problemler var ülkede ve iktidara en yakın parti biziz. Bu gençlerin kavga ediyor olması, hele hele gazetecilere saldırması kabul edilebilir bir şey değil. O kongre bizim evimiz, gazeteci arkadaşlarımız hem mesai arkadaşlarımız hem misafirimiz evinize gelen misafire saldırıyor musunuz? Bizim o gün tarihi itibariyle o arkadaşlarla yolumuz ayrılmıştır” diyerek çok net mesaj verdi ve “Bunu kimse paritye mal etmesin. O kişiler kimlerse tespiti yapılacak ve partiyle ilişkisi kesilecek” diye konuştu.

Kurultayı da değerlendiren Ednan Arslan, “Önemli bir kurultaydı. Yapılış dönemi pandemi dönemiydi herkesin kafasında kaygıların olduğu ama hiçbir sorun çıkmayan adına yakışır bir kurultay gerçekleştirdik. ‘İktidar Kurultayı’ydı. İkinci Yüzyıla Çağrı Manifestosunda aklı selim kimsenin itiraz edemeyeceği maddeler vardı. Paritli cumhurbaşkkanlığı uygulamasına son vereceğiz. Bunlar önemli şeyler. ‘Nereden çıktı bunlar’ diyen olacağını düşünmüyorum ben.

Öte yandan Sayıştayı aktif hala getirmek lazım. ‘Yurtta sulh cihanda sulh’tan ateş çemberi içinde kalmış, komşularıyla ilişkileri bitmiş bir ülke haline geldik. Türkiye bunları hak etmiyor. Bunları partili partisiz herkesin okuması gerekiyor” dedi.

“İnsalar artık bu iktidarın onlara yaratmış olduğu zulmü, işkenceyi biliyor. Bunun Millet İtitfakı ile çözlebileceğini gördü. Genel Başkan blok liste de yapabilirdi, hayır çarşaf liste dedi. Ben parti meclis üyesi olabilirsem genel başkan yardımcısı olabilirim. Buna karar veren delegeler. İzmir’de delegeler böyle bir karar verdi. Bizim bu kurultayın ruhuna uygun çalışıyor olmamız gerekir. Herkesin görevi belli” diyen CHP’li Arslan, “Burada İzmir’de ayrışmaya bölünmeye ihtiyaç yoktur. Evet geçmişte bir takım hatalar yapılmıştır bunlardan ders çıkarmak gerekir. Biz takım olursak biz İzmir’in en kılcal damarına kadar ulaşırız artı bize oy vermeyenlerin de sempatisini kazanıp oylarını alırız. Yapılan hizmetlere bakıyoruz hiçbir ayrım olmamış. Bunları yıllarca kullandılar, bir sürü argümanlar ürettiler. Gelinen noktada herkes şunu gördü İyi k iCumhuriyet Halk Partililer var” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce’nin Memleket Hareketini değerlendirmek istemediğini kaydeden Arslan, “CHP ne vermedi de böyle bir hareket başlama ihtiyacı duydu” dedi.

Özel okulların, servisçilerin, kahvehanelerin zor durumda olduğunu hatırlatan Arslan, “Bu işin değişmesinin tek koşulu bu iktidarın değişmesidir. Değişecek… Bu iktidar seçimle geldi, seçimle gider. İstanbul’da örneği var. Her iktidarın bir sonu vardır.  Bu işin zemini demokrasi, temel hak ve özgürlükler. Başarılı bir ittifakımız var. Çok farklı siyasi görüşlerin bir araya geldiği bir zirve var. Önümüzdeki süreç net bir şekilde şunu gösteriyor. Millet İttifakının doğru argümanlarla belirleyeceği aday Cumhurbaşkanı olur” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi