DUYGU KAYA/ YAĞIZ BARUT- İZ GAZETE- DSP Genel Başkan Adayı Ayşe Hazal Beytaş, İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na destek çıkmak ve genel başkan Önder Aksakal’ı takındığı tutuma karşı uyarmak amacıyla Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi. Beytaş, Cumhuriyet’e ve demokrasiye sahip çıkmak isteyenlerin İmamoğlu’na destek çıkması gerektiğini söylerken, DSP Genel Başkanı Aksal’ı ise istifa etmeye çağırdı.

‘DSP, KOŞULSUZ DESTEKLEMELİDİR’

Ülkenin her yerinde halkın büyük çoğunluğunun AKP’nin en büyük kalesi olan İstanbul’da yıkılışını görmek istediğini dile getiren Beytaş, “Cumhuriyetimize ve demokrasimize karşı sürdürülen ağır saldırılar siyasi iktidarın seçimleri iptal ettirmesiyle en cüretkar biçimini almıştır. Artık tuz kokmuştur ve halkın bu saldırıyı geriye püskürtebilmesi 23 Haziran’a kalmıştır. DSP’nin koşulsuz ve şartsız bir an evvel demokrasi güçlerinin yanındaki yerini alması tarihi bir sorumluluğun gereğidir. Nitekim DSP’nin İstanbul adayı Muammer Aydın bu yolu açmak için adaylıktan çekilmiştir.” diye konuştu.

‘AKP’DEN ALINAN PARALAR KONUSU PARTİYİ ÇALKALIYOR’

‘Halkıyla ters yönde duygular içinde olanlara solcu veya Demokratik solcu denilebilir mi?’ diye soran Beytaş, “Bu soruyu bütün DSP kamuoyu kedine sormalı ve bugünkü durumda DSP Genel Başkanı’nın gerçekte neyi temsil ettiği artık net olarak anlaşılmalıdır. Artık kendisini solda veya demokratik solda biri olarak düşünmek söz konusu olamaz.” dedi.

Aksakal’ın basında çıkan “Parti Meclisimizde İmamoğlu için oylama yaptık ve destek kararı çıkmadı” sözlerini gazeteci Mustafa Gültekin, Aksakal’ın bazı çevrelerden para aldığı için bu açıklamayı yaptığı yönündeki iddiayı hatırlatan Beytaş, “Bu zamana kadar bu konuda bir yalanlama veya tekzibe şahit olamadık. Eğer doğruysa DSP ağır bir vebal altına girmiş demektir. Söylenti olmasını umduğumuz ‘AKP’den alınan paralar’ konusunda parti çalkalanıyor. Tam olarak ne olduğunu bilemiyoruz ancak anlaşılan o ki, halkın gündemiyle DSP Genel Başkanı’nın gündemi örtüşmüyor. Demek ki, Aksakal’ın ‘Kim fazla verirse onunla ittifak ederim’ sözü dil sürçmesinden ibaret değilmiş” ifadelerini kullandı.

‘AKSAKAL, LAYIK OLMADIĞI PARTİDEN İSTİFA ETMELİDİR’

Aksakal’dan duyulan rahatsızlığın her geçen gün büyüdüğünü söyleyen ve bu sebeple iki PM üyesinin partiden dahi istifa ettiğini vurgulayan Beytaş, “Bizce asıl istifa etmesi gereken kişi Önder Aksakal’dır. Sadece genel başkanlıktan ve PM’den değil, hiçbir zaman layık olmadığı üyelikten de istifa etmelidir. Buradan DSP’nin üst yönetim organlarına Aksakal’ın azledilme sürecini başlatmaya çağırıyoruz. Ayrıca her kim partinin siyasal tavrını belirleyecek yönde karar almaları için bir takım çevrelerden para almışsa bu iddialar gündeme alınıp derhal sonuçlandırılmalıdır” şeklinde konuştu.

Beytaş, “Ecevit çizgisinden ayrılmayan Demokratik Solcular, kimsenin talimatına göre değil, cumhuriyetin değerlerine göre tavır belirler tepkisini ona göre koyarlar ve 23 Haziran seçimlerinde de baskıcı AKP iktidarına karşı Ekrem İmamoğlu’nun bulunduğu cephede yer alırlar” diyerek sözlerini tamamladı.