EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, mecliste yaptığı konuşmada ekonomiye değinmedi. Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız çocuğunun uğradığı cinsel istismarla ilgili konuşan Yorgancılar, bunu yapmanın cezasının idam olması gerektiğini savundu. Yorgancılar, “Bu travmayı atmak çok zor. Bunu yapanın cezası idamdır. Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak için faaliyetlerde bulunmak ile bunun arasında bir fark yok. Tecavüzle ilgili idam kararının yeniden gündeme gelmesi lazım. Ancak bu şekilde bu suçlar caydırıcı olur. Bu olay inşallah son olur. Özgecan olayında da aynı şeyi söylemiştim” dedi.

‘GELECEK ADINA ENDIŞELENMELİYİZ’

21 Nisan Pazar günü şehit cenazesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırı konusunda bir değerlendirme yapan Başkan Yorgancılar, yaşadığı endişeyi dile getirdi. Yorgancılar şöyle devam etti:

“Bizim demokrasiye olan inancımız azalırsa, bizim adalete olan güvenimiz sarsılırsa, bizim birbirimizin en ufak bir karşıt görüşüne tahammülümüz kalmaz ise, benden değilsin, diye şiddete başvurup, bendensin diye yanlışa gözümüzü kaparsak bunun telafisi olmaz, olamaz. Her vatan evladının katılabileceği, her siyasi görüşten insanın belki de tek bir ortak noktada buluşabileceği, acıların paylaşıldığı şehit cenazemizde yaşanan olaylardan duyduğum endişeyi, eminim sizler de taşıyorsunuz. Bütünsel baktığımızda çocuklarımız ve ülkemizin geleceği adına endişelenmeliyiz. Bir olma, birlik olma geleneğimizin kaybolduğunu, ortak bir acıda dahi tek yürek olamadığımızı gördüğümüz için. O gün cenaze törenindeki ruh halini düzeltemediğimiz takdirde, cari fazla vermişiz, ihracat rekoru kırmışız var mıdır bir kıymeti?”

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi