İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunan Karşıyaka Belediye eski Başkanı Cevat Durak dosyasını İl Başkanı Deniz Yücel’e teslim ettikten sonra il binasında aday adaylığı hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

BU YÜKÜN ALTINDAN KALKABİLİRİM !

Durak, "İzmir genelinde adaylık süreci içerisinde yer alacağımı CHP ailesine yakışır davranacağım hakkında il başkanımıza söz veriyorum. Yola çıkarken yapmış olduğum çalışmalara baktım partililik özelliklerime baktım bu yükün altından kalkabilir miyim diye düşündüğümde bu görevi yapabileceğime inandım. Bayraklı ayrılmak istiyordu ama biz 4. Yılın sonunda bayraklının ayrılmayacağını gördük. Siyasi bir oyunla ayrışmayı yaşadı. Ama yapmış olduğumuz hizmetlerle seçimi alarak iktidarın oyununu bozduk. Otuz ilçede iktidarın oyununu bozarak CHP’nin bayrağını daha yukarıya taşıyabilir miyiz, mevcut belediye başkanımızın bıraktığı yerden görevi devralarak üstüne daha fazla koyabilir miyiz diye baktım. Evet yapabilirim!" diye konuştu. 

İZMİR’İ TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ KENTİ YAPACAĞIZ

Aday adaylarımız hepsi çok değerli, bu parti içi bir yarış olduğunu ifade eden Durak, "O yüzden burayı miting alanına çevirmek istemedim. Hangi arkadaşımız aday olursa olsun onun için çalışacağız. Benim en büyük hedefim iş yapmak, proje yapmak… Bunları yaparsanız başarılı olursunuz ben bunu yapmak istiyorum. O nedenle çok şey söylemeyeceğim. zaman başarıyı yakalama zamanı, zaman CHP’nin bayrağını daha yukarıya taşıma zamanı... Dilerim, CHP’nin yapması gereken sosyal belediyeciliği hep beraber yine zirvede yaparız. Dilerim zirvede bir oyla seçimi oluruz. Bu konuda iddialıyım. İzmir’i Türkiye’nin birinci kenti yapmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

YÜCEL: İZMİR CHP’NİN KALESİ

Öte yandan İl Başkanı Deniz Yücel’de yerel seçimlere yönelik mesajlar verdi. Yücel, il örgütü olarak adayların arkasında duracaklarına dair söz verdi. Durak’a başarılar dileyen Yücel, “CHP, İzmir’de gerçekten Türkiye’ye bir güç veren,ışık tutan bir nokta. İzmir CHP’nin kalesi mi diye soruyorlar. Evet, İzmir CHP’nin kalesi ve biz bu kaleyi koruyacağız 30 ilçe ve büyükşehirde altı oklu bayrağını dikeceğiz. Partimizin geneldeki iktidarına kuvvetli bir omuz vereceğiz. Sayın Cevat Durak’ın Karşıyaka’da yapmış olduğu hizmetleri, partimize yaptığı hizmetleri çok değerli buluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu aday olmayacağını ifade etti. Bu bir bayrak yarışı… Bu yarış CHP’nin başarılı, sosyal demokrat, halka dokunan belediyeciliği, kentin öz kaynaklarıyla kendi ekonomisini nasıl yaratacağına dair yatırımlarla kaldığı yerden devam edeceğine inanıyorum. Başarılar diliyorum. İzmir için konuşuyorum; görev verildiği takdirde en sade üyesinden en üst yöneticilerimize kadar adayımızın arkasında durup canla başla çalışacağına, tüm örgütün aktif çalışacağına söz veriyorum. Aynı şey ilçe belediyeler için de geçerli. Aday belirleme yöntemleri henüz belli değil, yöntemler belli oluktan sonra adaylarımız belirlenecek ve partimizi 2019 da başarıya taşımak için tüm örgütümüzle birlikte gerekli çalışmaları yapacağız. Ben hayırlı olsun diyorum başarılar diliyorum” diye konuştu.