1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, barışın bir an önce tüm dünyayı sarması şiarıyla yola çıkan Karşıyaka Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı M. Serdar Koç “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” adını verdiği iki tane zeytin ağacını ormanlık alana dikti. 20 Nisan 1931’de Mustafa Kemal Atatürk bütün dünya liderlerinden daha önce “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” diyerek barışın önemini belirtmiş, ülkelerle dostluk anlaşmaları yaparak kalıcı barışı sağlamak istediğini tüm dünyaya göstermişti.

“ONLAR BÜYÜDÜKÇE BARIŞIN DÜNYAMIZDA KALICI OLMASINI DİLEYECEĞİM”

Ağaçları diktikten sonra konuşan M. Serdar Koç “Barışın simgesi olan zeytin ağacını dikerek bu özel günde bir farkındalık oluşturmak istedim. Bundan yıllar önce Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözü beni her zaman etkilemiştir. Hem ülkemizde hem de dünyada devam eden kaos ortamının son bulmasını diliyorum.  Artık buradan her geçtiğimde bu ağaçlara bakacağım ve onlar büyüdükçe barışın dünyamızda kalıcı olmasını dileyeceğim.” dedi

Dünya Barış Günü Nedir?

1 Eylül 1939 da Almanya'nın Polonya'ya saldırarak İkinci Dünya Savaşını başlattığı tarihi unutmamak ve barışın önemini anlatmak adına Sovyetler Birliği ve Varşova Paktı ülkeler “Dünya Barış Günü” kutlamaya başladı. Son yüzyılın en kanlı savaşında milyonlarca insan hayatlarını kaybetti. Bu tarihi unutmamak ve barışın kalıcı olmasını sağlamak için birçok ülke ve sivil toplum örgütü çok farklı etkinliklerle bu günü kutluyor.

Editör: Haber Merkezi