İZ GAZETE- İzmir Barosu’nun başlattığı, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin devam ettirdiği Demokrasi Nöbeti, Gezi Direnişi’nin 6.yılında sevilen müzik grubu Bulutsuzluk Özlemi’nin konseri ile devam etti. Konser öncesi, nöbete katılan kitle Gezi’de ölenleri andı. Nöbette basın açıklamasını ise İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Lütfi Çam okudu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de nöbeti ziyaret edenler arasındaydı. Soyer, Gezi direnişi ruhunun yaşadığını söyleyerek, "Çok şey öğrendik, öğrenmeye devam edeceğiz. İyi ki bu insanlar var ve sahip çıkıyorlar. Dilerim daha çok yayılır ve daha çok insan Gezi'yi anlar" ifadelerini kullandı.

‘6 YIL ÖNCE BİZİM GİBİ NÖBETTEYDİLER’

Gezi Direnişi’ne selam vererek açıklamasına başlayan Çam, “6 yıl önce bugün İstanbul’da Gezi parkında bir avuç insan aylardır inatla, sevgiyle sahip çıktıkları değerleri için nöbetteydiler, tıpkı bugün bizler gibi. Doğaya değer veriyor, ağaca, yeşile sahip çıkıyorlardı. İktidar ise bütün hoyratlığı, değer bilmezliği, beton, rant hırsıyla gözü dönmüş bir saldırı harekatının ilk adımını atıyordu. Tarihler 31 Mayısı gösteriyordu. Bugün daha iyi anlıyoruz ki üç ağaçta simgeleşen direnç çok daha ötesinde bir birikimden süzülen değerlerin savunusuydu, tıpkı saldıranların dayandıkları daha çok kar, daha çok rant, hukuksuzluk ve bu uğurda gözü dönmüşlük gibi.”dedi.

‘GEZİ, GÜZELE OLAN ÖZLEMDİR’

Gezinin bir günle sınırlandırılabilen ve başlayıp biten birşey olmadığını açıklayan Çam, “Gezi bu topraklarda iyi güzel olanın savunusu olduğu kadar iyiye, güzele olan özlemdir de. Bu savunu ve özlem bugün burada 2019’un 31 Mayıs’ında İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda Adalet ve Demokrasi Nöbeti olarak vücut buluyor. Biliyoruz ki bu bizler için bugün ve geleceğin yaşam savunusu aynı zamanda. Ve yine biliyoruz ki bu yaşamı kendisiyle sınırlı görenlerin, kar ve daha çok kar peşinde kurdukları bir tek adam iktidarının her ne pahasına olursa olsun sürdürülmesi saldırısıdır bizlere. Bugün Gündoğdu’dan bir kez daha hep birlikte sesleniyoruz: Biz dün Gezideydik, bugün Adalet ve Demokrasi Nöbeti’ndeyiz, Gezinin ve onda cisimleşen barışçıl değerlerin bugün olduğu gibi yarın da sahibiyiz.”diye konuştu.

‘KORKMA, BİZİZ HALK!’

İktidarın 24 Haziran’da Gezi’yi, Silivri’de yargılamaya başlayacaklarını söyleyen Çam, “Haberiniz olsun, 23’ünde Adalet ve Demokrasi adına İstanbul’da sandıklarda, 24’ünde Silivri’de duruşmadayız. Geleceğiz... Tankla topla, gazla, panzerle, copla tehditle saldırganlıkla değil, tıpkı Gezi gibi demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü, barışçı kültürümüz, dilimiz ve herkese açık sevgi dolu yüreğimizle geleceğiz. Nihayetinde Korkma la, biziz, halk!” ifadelerini kullandı.

Demokrasi Nöbeti, Bulutsuzluk Özlemi’nin konseriyle son buldu. Konseri izleyenler coşkulu anlar yaşadı. Konser sonunda ise ‘Her Taksim her yer direniş’ ve ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganları atıldı.

Editör: Haber Merkezi