Gizem TABAN/İZ GAZETE- Demokratik Sol Parti (DSP) önceki dönem İl Başkanı Ramazan Solmaz, Bornova eski İlçe Başkanı Ahmet Coşkun, Menderes eski İlçe Başkanı İbrahim Ünlübaş ve Buca eski İlçe Başkanı Mehmet Toprak, DSP’den istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldı. CHP’ye geçen başkanlara rozetlerini CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel taktı. CHP İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleşen rozet takma töreninde İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri; Tacettin Bayır ve Atilla Sertel, il yöneticileri ve ilçe başkanları yer aldı.

‘SİNDİREBİLECEKLERİNİ SANANLAR…’

Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasının onanması ve siyasi yasak getirilmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yücel, “Milletin iktidarı yaklaştıkça, zorbalığı, kibri ve kini ile artık ülkeyi yangın yerine çevirmekten çekinmeyen saray iktidarı, ülkemizi, halkımızı ve partimizi daha da baskı altına almaya çalışmakta…  İktidarın, kaos planlarının ve kindarlık duygularının esiri olanların son oyunu, yargıya kurulan baskı üzerinden Türkiye’yi karıştırmaktır.  Bu oyunu önce Gezi davasının hukuksuz mahkûmiyet kararları, ardından da CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen haksız, zorlama ve talimata dayalı mahkeme kararında görüyoruz. Bir dava düşünün, önce beraat ediyorsunuz, sonra karar üst mahkeme tarafından bozuluyor, bu arada heyet değişiyor ve tabii hâkim/doğal hakim ilkesine aykırı bir şekilde seçilmiş ve talimatlandırılmış hakimlerin olduğu bir yargılamada, bu sefer müebbet hapis cezası ile cezalandırılıyorsunuz. Bir dava düşünün, 9 sene önce attığınız tweetler nedeniyle açılan bir dava, ama ne zaman? İstanbul İl Başkanı seçildikten 2 gün sonra hakkınızda açılan soruşturmayla. Hangi Mahkemede yargılandı? İstanbul 37. Ağır Ceza mahkemesi. Yine seçilmiş bir mahkeme. Yine doğal hâkim ilkesine aykırı bir şekilde oluşturulmuş bir heyet.  Bu kararlarla, bizleri ve dostlarımızı sindireceklerini, bölebileceklerini sananlar, bu kararlar sonrasında safları daha da sıklaştırdığımızın farkında bile değiller” diye konuştu.

‘EVİNİZE HOŞGELDİNİZ’

DSP’li isimlerin CHP’ye geçiş yapmasına dair de açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Yücel, “Türkiye’de AKP iktidarının sergilediği, cumhuriyetimize ve halkımıza yakışmayan yönetim şeklinden, adaletsizlikten, hukuksuzluktan ve sömürüden bu ülkeyi kurtarmak için, CHP’nin verdiği mücadeleye yeni neferler, yeni yol arkadaşları katılıyor. Bugünkü hukuk tanımayan, demokrasiden nasibini almamış iktidardan kurtulmak için, halkın iktidarını kurmak için, bu ülkeyi kurtaran ve kuranların emanetine sahip çıkmak için en doğru adresin CHP olduğuna inanan çok kıymetli isimler partimize katılıyor. Partimizin Genel Başkanlığını yapmış, Onurlu, Halkın Karaoğlan’ı ve gerçek bir Lider olan Bülent Ecevit’in ilkeleriyle siyaset yapmış, o ilkelerle AKP’ye karşı mücadele vermiş olan DSP İzmir İl Başkanlığı yapmış Sayın Ramazan Solmaz, Buca İlçe Başkanı Mehmet Toprak, Bornova İlçe Başkanı Ahmet Coşkun ve Menderes İlçe Başkanı İbrahim Ünlübaş, bugün CHP’ye katılıyor.  Böylesine cumhuriyete, demokrasiye ve adalete adanmış bir geçmişe sahip, birbirinden kıymetli isimleri partimizde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. CHP İl Örgütümüzün, bugün aramıza katılan isimlerle birlikte; şimdi daha güçlü olduğuna inancımla, yeni yol arkadaşlarıma evinize hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

‘AHLAKSIZLIĞI KINIYORUM’

“İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na selamlarımızı, sevgilerimizi ve dayanışma duygularımızı gönderiyorum” diyerek konuşmasına başlayan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “10 yıl önceki söylemelerini 10 yıl sonra gündeme getirerek onu mahkûm etmeye çalışan, bunu hukuki bir karar olarak sunmaya çalışanlar, bilsinler ki bu ülkede vicdan sahibi olan herkes bu kararın siyasi ve hukuksuz bir karar olduğunun altını çizmiştir. AKP içinde yüreklerinde vicdan kırıntısı kalmış bazı kesimler bile Kaftancıoğlu’nun hakkını vermişlerdir. Yargıtay’da 5-6 yıldır bekleyen dosyalar dururken Türkiye’yi karıştırmak, insanların sınır uçlarıyla oynamak isteyenler; istiyorlar ki bu hayat pahalılığı, zulüm, zam konuşulmasın. Şunu iyi bilsinler; bizim içimizde hiçbir arkadaşımızın çıkar kaygısı, makam kaygısı, rant kaygısı yoktur. Çünkü biz CHP’yiz. Hiçbir olay bizim umudumuzu karartamaz. Biz iktidar olacağız, bu iktidar yürüyüşünde Bülent Ecevit’in arkadaşları bizlerle Atatürk’ün partisinde buluşmaya karar vermişlerdir. Recep Tayyip Erdoğan şunu unutmasın; okuduğu şiirden sonra bir cezaevinde saray hayatını yaşadıktan sonra ‘muhtar bile seçilemez’ denildiğinde bizim partimizden Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından siyaset yasağı kaldırılmış, seçime sokulmuş ve başbakanlık koltuğuna gelmiştir. Biz onların siyaset yapma hakkını sağlayan, demokrasiye inanan parti iken onlar bizim il başkanımızın siyaseten önünü karartmaya çalışıyor. Bu ahlaksız durumu yaratanları kınıyorum” açıklamalarında bulundu.

‘TÜM İLLERDE KATILIM ARTIYOR’

Türkiye’nin her yerinde CHP’ye katılımların arttığına dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Bu sadece İzmir’de değil. Tek adama karşı Türkiye’nin tüm illerinde; bağımsızlıktan, adaletten, özgürlükten yana olanların tamamı bir çatı altında toplanıyor. Bu çatının adı CHP…  Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte başaracağız. Yaşasın demokrasi, yaşasın adalet, yaşasın cumhuriyet, yaşasın CHP…” dedi.

‘MEKAN İÇİN DEĞİL VATAN İÇİN…’

Önceki dönem DSP İl Başkanı Ramazan Solmaz, CHP’ye geçme nedenlerini şöyle özetledi: “Yapılan haksız ve adaletsizliklerin bir an önce bitmesi için bu çatının altında birleşme kararı aldık. Ben ve ilçe başkanı arkadaşlarım, biz siyaseti CHP’de öğrendik. Burası bizim evimiz. Biz Atatürk’ü, İnönü’yü, Ecevit’i sevdik, sevmeye de devam edeceğiz. Hiçbir şekilde hiçbir arkadaşım bir mekân için adım atmış değil. Bugün yapılan her türlü adaletsizlik ve hukuksuzluğa karşı bu saray yönetimine dur demek için buradayız. Ecevit yaşasaydı; 6’lı masa kurulduğunda DSP’nin de hiçbir pazarlık, çıkar beklemeden o masada yer almasını isterdi. Biz bunu sağlayamadığımız için buradayız. Biz başka partiye gitmiyoruz, evimize geliyoruz. Katılımların da artacağını düşünüyorum. Biz solcular; mekân için değil, vatan için siyaset yaparız. Her şey çok daha güzel olacak.”

O İSİMLERİN OLMAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Toplantı öncesinde basına yapılan duyuruda; DSP’den istifa ederek CHP’ye katılacak olan; Konak eski İlçe Başkanı Neslihan Göksel ve Kemalpaşa eski İlçe Başkanı Mehmet Özer’in rozet takma töreninde olmaması dikkat çekti. Konuya ilişkin gelen soru üzerine açıklama yapan Ramazan Solmaz, “Bu arkadaşlarımızın hepsi istifa etti fakat siyasette bazı kararları vermek zordur. Bazılarının özel sebepleri bazılarının da dinlenme sebepleri olabilir. Zaman içerisinde o arkadaşlarımızın da katılacağını düşünüyorum” dedi.

‘BAYIR VE YÜCEL VESİLE OLDU’

CHP’ye geçiş sürecinin nasıl geliştiğine dair sorulan soru üzerine ise Solmaz, şunları söyledi: “Biz siyasete buradan başladık. Rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit’i de burada sevdik. Bugün burada bulunan herkesin gönlünde onun sevgisi vardır. Arkadaşlarımızla beraber CHP’ye katılmamıza Vekilimiz Tacettin Bayır ve İl Başkanımız Deniz Yücel ve tabi ki Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu vesile oldu. Bizim serüvenimiz böyle başladı.”

Editör: Haber Merkezi