İZ GAZETE - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik belirlenen seçim takvimine göre, siyasi partiler aday listelerini bugün (19 Şubat Salı) seçim kurullarına bildirecek. Siyasi parti ilçe başkanlıklarının, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ile il genel meclisi üyeliklerine ilişkin aday listelerini ilçe seçim kurullarına, büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıklarının büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına saat 17.00’ye kadar vermesi gerekiyor.

İzmir'de ise hareketli saatler yaşanıyor. AKP'den ve CHP'den aday gösterilmeyen isimler gözlerini DSP'ye dikmiş durumda.

TİRE'DE CHP'Lİ BAŞKAN DSP’NİN ADAYI OLDU

CHP’nin aday çıkarmayıp İYİ Parti’ye bıraktığı Tire’de mevcut belediye başkanı Tayfur Çiçek merakla beklenen kararını son gün açıkladı. Çiçek CHP’den istifa etti. Çiçek, DSP’nin Mart 2019’daki Tire Belediye Başkan Adayı oldu.

'YOĞUN İSTEK BİZİ SON GÜNE KADAR BEKLETTİ' 

Belediye binasında önünde açıklama yapan Çiçek, “CHP sen genel seçimlerde iki katı oy almasına rağmen son genel seçimlerde Ankara’da liderlerin masa başı toplantılarıyla Tire İyi Parti’ye bırakıldı. Halka rağmen bu tür anlaşmalar bence geçersizdir. Halkın iradesi önemlidir. Beni bu makama Ankara’dakiler getirmedi, halkın iradesi getirdi. Emeklilik planları yapıyordum. CHP’den 67 yıl sonra seçim kazandık. Belediyemiz çevre ilçelere göre gayet iyi durumdadır. Sürekli büyüttük kenti. 99’da aday olmuştum 10 rakibim vardı. Demokrasi budur. Her partinin adayı vardı. Şimdi genel seçim gibi cepheler oluştu."

Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü;

"Asla tasvip etmiyorum. Belediye başkanlığı halka hizmet makamıdır. Ankara’da işin oldu bittiye getirilmesi halka saygısızlıktır. Tire marka şehir olacaktır. O yolda hızla ilerliyor. Yapılacak daha çok iş var. Bu işleri yapmak için vatandaş karar verecek. Toplumdan gelen yoğun istek bizi son güne bekletti. DSP’de siyaset için değil kent için bir araya geliyoruz.”

DİKİLİ’DE CANPOLAT

CHP’den Dikili Belediye Başkan aday adayı olan Dikili Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı İsmail Canpolat da CHP’den istifa edip DSP’ye katılanlar arasında yer aldı.. ve DSP’nin Mart 2019’da Belediye Başkan Adayı oldu. Daha önce Kiraz’da Salim Özkarakaş, Buca’da İsmail Bekiroğlu CHP’den istifa edip DSP’den aday olmuştu.

Editör: Haber Merkezi