Düzenlenen toplantıda Demokratik Sol Parti'de son günlerde yaşanan Genel Merkez ile İl Başkanları arasında parti mallarının satışı yüzünden yaşananlar masaya yatırıldı.

DSP Balıkesir İl Başkanı, Mehmet Akma yaptığı açıklamada, Tüzük değişikliği için Olağanüstü genel kurul istediklerini ve Parti mallarının satışına karşı çıkacaklarını, Genel merkezin ben devam edip satacağım diyorsa, bizde delegeyi toplayarak onları o koltuktan indirmesini biliriz dedi.  Bülent Ecevit’in , parti gayrimenkullerini gençlere emanet ettiğini söyleyen Akma, amaçlarının emanete sahip çıkmak olduğunu ancak Genel Merkezin bu sorunlara çözüm bulma yönünde hiç bir çalışma içerisinde olmadığını belirtti.

Genel Merkeze malların neden satıldığını sorduklarında ise giderlerimiz çok satmak zorundayız başka ne yapacağız cevabı aldıklarını belirten DSP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Akma, bir dönem en zengin parti olan DSP’nin bu duruma düşürülmesinin hesabını sorumlulardan soracaklarını söyledi.

DSP İl Başkanı Mehmet Akma, Partinin borçları olduğunu bildiklerini ama bunu gayrimenkulleri satmakla çözüm bulunamayacağını giderlerin ve borçların üyelerden toplanacak bağışlarla çözülebileceğini sözlerine ekledi.

DSP İzmir İl Başkanı Aygül Karahan ise toplantıda yaptığı konuşmada, parti mallarını satışına sert tepki göstererek, İl olarak zaten Genel Merkezden bir yardım almadıklarını, kendi giderlerini karşıladıklarını, bir gün bile teşkilatlara bir sorununuz var mı diye sorulmadığını söyleyerek, Parti mallarını satarak sıfıra getirip, ben yapamadım hadi eyvallah demeklede olmaz dedi.

Tüzük değişikliği için imza toplamaya başladıklarını, bundan sonra kesinlikle parti mallarının satışına izin vermeyeceklerini belirten DSP İl Başkanı Aygül Karahan, partisinin bu duruma düşürülemesinin üzücü olduğunu ama Ecevit’in mirasına sahip çıkacaklarını bunun içinde ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını belirtti. DSP İzmir İl Başkanı Karahan,  Amaçlarının şahıslara  ya da parti yönetimine karşı olmak değil, Tüzük değişikliği yaparak, satışlara engel olmak ve çözüm bulmak olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi