GÜLSEN CANDEMİR-Son yerel seçimlerde CHP’den aday gösterilmediği için DSP’den Buca adayı olan İsmail Bekiroğlu,  yeniden CHP’ye üye oldu. İlçe Başkanı Kasım Akdağ ve ilçe yönetiminin kendisini partiye davet ettiğini söyleyen Bekiroğlu, parti üyelerinin yeniden üye olması ile ilgili sıkıntılarının olmadığını, itiraz edenlerin yaklaşan delege seçimlerini nedeniyle konuştuğunu ifade etti. CHP’de önümüzdeki aylarda yapılacak ilçe ve il kongresi öncesi, delegelik tartışmaları başlamışken, benzer tartışmaların bundan sonra daha yoğun yaşanması bekleniyor.

"KİME ZARARI VAR Kİ?"

Partisine dönmesi üzerine tartışmaların odağına oturan İsmail Bekiroğlu, İl Başkanı Deniz Yücel’in kendisinin partiye dönmesine itiraz ettiğine inanmadığını söyledi. Bekiroğlu “Deniz Yücel’in babasını tanırım yıllarca beraber siyaset yaptık. İl Başkanı adaylığında da kendisine destek verdim. Benim üyeliğimle ilgili söylediği iddia edilenlere de inanmıyorum. Kaldı ki niye itiraz etsin. Parti genel merkezi Saadet Partisi ile bile birlikte hareket etmek için temaslarda bulunurken benim üyeliğim neden rahatsızlık versin. Bir kişinin daha partiye üye olmasının kime ne zararı olabilir ki?” diye konuştu.

"BEKLENTİM KALMADI"

İz Gazete’ye, tartılmalarla ilgili özel demeç veren İsmail Bekiroğlu partiye yeniden dönmesine itiraz edenlerin, bundan tedirgin olanların şu anki ilçe yönetimine tepki gösterenler olduğunu iddia etti. Bekiroğlu “Kasım Akdağ ile 5 yıl meclis üyeliği yaptık. Her zaman görüşüyorduk zaten. Sadece onunla değil tüm partililerimle bağımı hiçbir zaman koparmamıştım. Benim partime dönmemle ilgili tabanda herhangi bir itiraz yok. Son delege seçimlerinde tulum liste çıkardım ben. Yerel seçimlerde 10 bin oy almış bir siyasetçiyim. Üyeliğim kabul edilmese de olur. Ben zaten 35 yılımı bu siyasete vermişim. Bundan sonra siyasetten de bir beklentim yok.”diye ifade etti.

NE OLMUŞTU:

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’den aday adayı olan İsmail Bekiroğlu, aday yapılmayınca Demokratik Sol Parti’ye üye olmuş ve partinin Buca’dan adayı olarak gösterilmişti. Bekiroğlu, seçim öncesi yaptığı çalışmalarda CHP’nin oylarını böldüğü gerekçesi ile eleştirilmişti. Seçimlerden altı ay sonra yeniden CHP’ye gelip üye olması tartışmalara neden olan Bekiroğlu için üyeliğinin kabul edilmeyeceği yönünde çeşitli haberler çıkmıştı.

Editör: Haber Merkezi