İZ GAZETE – Doğu Perinçek’in Genel Başkanı olduğu Vatan Partisi’ne yakınlığı ile bilinen Türkiye Gençlik Birlği (TGB) AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)  ile ortak imzalı bildiri yayınladı. Ege Üniversitesi öğrencilerine yönelik hazırlanan bildiride ABD’ni Kudüs’ü başkent olarak tanımasının ardından gelişen sürece dair açıklama yer alıyor.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İzmir’in resmi twitter hesabından ortak hazırlanan bildiri şu ifadelerle duyuruldu:

TGB’nin ‘öğrenci toplulukları ve örgütleri’ dediği listede, TÜGVA’nın yanı sıra AKP'nin üniversitedeki örgütlenmesi ÜNİAK ve İzmir'de cihat eğitimi verdiği bilinen AGD'nin de imzası var. Türkiye Gençlik Birliği, İzmir’deki devrimci – demokrat gençlik örgütlerini ise ‘bölücü-terörist-FETÖ yanlısı’ gibi hükümet ağzından ifadelerle itham ederek, devrimci öğrenci topluluklarıyla mesafeli durmayı tercih ediyor.  

Yayınlanan bildiri ise şu şekilde:

GEZİ DİRENİŞİ’NDEN AKP YANDAŞLIĞINA

Gezi Direnişi döneminde gençlerin Mustafa Kemal Atatürk’e ilgisini kullanarak öne çıkmaya çalışan TGB, Gezi Direnişi sonrasında dönem dönem devrimci gençlik örgütleriyle üniversitelerde yaşadığı gerilimlerle gündeme gelmişti. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra ise Doğu Perinçek gibi TGB de ‘FETÖ ile mücadele’ gerekçesiyle AKP hükümetine yakın bir çizgiye yöneldi. TGB şimdilerde özellikle İzmir gibi demokrat şehirlerde ciddi üye kaybı yaşıyor.

Editör: Haber Merkezi