İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Külliye’ye giden Cumhuriyet Halk Partili’ iddiası hakkında ‘Doğrudur’ açıklamasına ilişkin konuştu. Muharrem İnce’nin gerçekleştirdiği basın açıklaması hakkında konuşan CHP Lideri, “Bu süreçte hiçkimse, açıklamaları ile saraya hizmet eder hale gelmemelidir” dedi.

DUYUMLAR GELİYOR

Kılıçdaroğlu, iddia hakkında neden ‘Doğrudur’ açıklamasında bulunduğu hakkında ise şunları söyledi: “Bana da ‘Bazı CHP’liler saraya gitti’ şeklinde duyumlar geldi. Öteden beri geliyor. Elinizde kanıt varsa seslendirirsiniz. Kanıt yoksa seslendirmezsiniz. Sadece bana değil, birçok kişiye gitti. “Dedikodudur” dedim. Doğru mudur, yanlış mıdır, bilmiyorum. Erdoğan’ın CHP’yi karıştırma girişimi için ‘Doğrudur’ dedim”

‘ÇAPRITILMAK İSTENİYOR’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’yi karıştırmak için için partinin iç işlerine müdahil olmak için çabaladığını kaydeden Kılıçdaroğlu,”Haber yayınlanınca ‘Doğrudur’ dedim. Bu olayı Rahmi Turan yazdığı zaman bir şey demedim. “Gazeteci haber almıştır” dedim. Bir yorumdur. Rahmi Turan, ertesi gün devam etti. Üçüncü gün Fox TV’ye çıktığımda, bu soru soruldu. Partiyi karıştırmanın Erdoğan’ın amaçlarından biri olduğunu söyledim. ‘Doğrudur’ dedim. Gidenlere dair bir bilgim varmış gibi çarpıtılmak isteniyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi