İZ GAZETE- Barış Pınarı Harekatı hakkında konuşan Yücel, "Türkiye sınırlarının yakınında yaşanan olaylara Türkiye'nin kayıtsız kalması mümkün değildi. Tabii ki hükümet ve Türk Silah Kuvvetleri sınır güvenliğimizi sağlamak için bu operasyonu başlattı.
Operasyon ne getirdi ne götürdü uzun yıllar tartışılır ama biz yapılan bu harekatı doğru bulduk ve destekledik. Önemli olan Mehmetçiğimizin en az hasarla vatan toprağına geri dönmeseydi, süreç ise devam ediyor" dedi.



'EĞER TAVIR KOYMAZSANIZ İLERİDE ȘAMAR OĞLANI OLURSUNUZ'


Donald Trump'ın cumhurbaşkanına yazdığı mektubu değerlendiren Yücel, "Dış politikada ve diplomaside örneği olmayacak bir süreç, bundan dolayı bütün vatandaşlarımız rencide oldu ve gerekli tavır ortaya konulmadı. Daha sert bir tavır koyulmalıydı. Diplomaside duygusallık ve kişisel ilişkiler olmamalı, temel esas devletin ve milletin ortak çıkarlarıdır. Böyle kritik durumlarda yani milletin, ulusun, devletin rencide olunmasına karşı tavır koyamazsınız, tabiri caizse ileride şamar oğlanı olursunuz. Erdoğan'ın bu mektuptan sonra Amerika'ya gitmesi ve Trump'la görüşmesi bizce çok yanlıştı" diye konuştu.

'İL KONGRESİNİ KONUŞMAK İÇİN HENÜZ ERKEN'


Yaklaşan il kongresini değerlendiren Yücel," İl kongresini konuşmak icin henüz erken, bunu konuşmak doğru değil. Henüz mahalle seçimleri yapılıyor, daha bu tablo ortaya çıkmadan belli bir isim üzerinden konuşmamız da doğru değil, benim aday olup olmama konusunu düşünmem de öyle" ifadelerini kullandı.



'TUNÇ SOYER İLE ARAMIZDA BİR UYUM SORUNU YOK'

Tunç Soyer ile arasında bir uyum sorunu olmadığını ifade eden Yücel, "Biz Tunç Soyer'in atanmasından itibaren başkanımızın seçilmesi ve başarılı olması için çabaladık ve beraber çalıştık. Ben İzmir'de genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu'nu temsil ediyorum, partiyi temsil ediyor ve buna uygun hareket ediyorum, belediye başkanımız da belediyeyi temsil ediyor. Burada bir uyumsuzluk aramak ya da uyumsuzluk olduğunu iddia etmek, sadece bunu bekleyen, bunu isteyen insanların işi olabilir çünkü bazı insanlar çatışmadan besleniyor ama başta da söylediğim gibi bizim aramızda uyum sorunu yok" dedi.

'ALTIOK DAVASINDA BİZE ULAŞAN KİMSE OLMADI'

Geçtiğimiz günlerde önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'a cumhurbaşkanına hakaretten dava açılmış, Urla Adliyesi'nde olan mahkemeye Altıok'a destek için Cumhuriyet Halk Partisi'nden birçok isim katılmıştı. O mahkemede Deniz Yücel'in katılmamasına birçok tepki gelirken Yücel, bu konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

"Zeynep hanım bizim için çok değerli bir isim. Yargılandığı konuda gerçekten absürt bir şey. Biz bu tip konularda her zaman tavır aldık. Örneğin Canan Kaftancıoğlu davasının her duruşmasını takip ettik. İstanbul'da olan bir davayı bu kadar takip ederken hemen dibimizdeki Urla'daki davaya katılmamıza yönelik haksız eleştiriler oldu. Bu konuda bize ulaşan kimse olmadı. Zeynep Altıok'un dava bilgisi bana ulaşsaydı ben hem CHP İzmir İl Başkanı kimliğimle hem ceza avukatı kimliğimle hem de İzmir'de yaşayan ve demokrasiye inanan Deniz Yücel kimliğimle orada olurdum. Bu konuda arkadaşlarımızın da bir hatası olabilir, yönlendirilmemiș olabiliriz ama bunun altında bir anlam aramak bence doğru değil. Ben o gün Zeynep hanımı aradım ve sıcağı sıcağına da konuştuk ama haberimiz olsaydı o gün kesinlikle yanında olurduk ve desteğimizi esirgemezdik" dedi.

Editör: Haber Merkezi