İZ GAZETE- CHP Bayraklı İlçe Başkan adayı Ali Rıfat Koç, yapılacak ilçe başkanlığı yarışmasında dostça bir rekabet olacağının altını çizerken, “Dünyada devlet kuran dört partiden birisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. O yüzden CHP, dünya siyasetinde de çok önemlidir. O anlamda CHP’de göreve talip olan her adayın başımızın üzerinde yeri var. O yüzden bu benim için onur, onların hepsine başarılar diliyorum İlçe kongresi olduğu gün, salona beraber gireceğiz. Bizim ayrıştırmaya hakkımız yok. Hepimizi toplayıp kaçla çarparsak çarpalım, bu ülkenin sorunlarından daha önemli değil” diye konuştu.

'İLK BENİM KAPIM ÇALINMALI' 

İlçe Başkanı olursa yapacağı çalışmalardan bahseden Ali Rıfat Koç,"Mahalleye dayanışma evleri yapacağım, şimdiden başladık bile. Kazanır ya da kaybederim, bu çalışmalarımıza engel olmayacak. Daha da geliştireceğiz. Sıkıntısı olan, partililerimiz, üyelerimiz ve diğer herkes ilk benim kapımı çalmalı. Artık hangi kapıların bize açılacağı ve kaç gönüle gireceğimiz önemli. Bu dönem, o dönem" ifadelerini kullandı.

‘SAĞ PARTİLERİN AMACI SİYASETİ TİCARETE ALET ETMEK’

CHP İlçe Başkan adayı Ali Rıfat Koç, gelecek genel seçimlerde CHP’nin şansının yüksek olduğunu ifade ederek, “Türkiye, yıllardır sağ partiler tarafından yönetiliyor. Sağ partilerin amacı siyaseti, ticarete alet etmektir, o yüzden ömürleri genelde 10 yıldır. Peki, şimdi ne haldeyiz? Ekonomi berbat halde, dış politikada çökmüş durumdayız. Algılarla bu ülke yönetiliyor. Bunun insanların açlığına, susuzluğuna, eğitimine ya da sağlığına faydası yok. Ben gelecek seçimlerde güçlü bir yapıyla çıkacağımıza inanıyorum” dedi. 

'ORTAK AKILLA HAREKET ETMELİYİZ' 

Kongre sürecindeki delegasyon sistemi hakkında konuşan Ali Rıfat Koç, "Bayraklı'da delege seçimlerinde stratejiler doğruydu, bunun için belediye başkanımıza ve ilçe başkanımıza teşekkür ederim. Siyasette kavga ve gürültü olur diye bir anlayış var ama olmayabilir aslında. Kolektif akılla hareket etmeliyiz, Bayraklı'da ve Türkiye'de de buna gerek var. Yönetenler, yönettikleri kitleye danışmalı" ifadelerini kullandı. 

‘SOSYAL GÜVENLİKTEN TASARRUF EDİLEMEZ

Koç, ülkedeki yöneticilik anlayışına tepki göstererek, “Cumhurbaşkanı tarafından, ‘Bay Kemal, SSK’yı zarar ettirdi’ diye tabir kullanıldı zamanında. Dünyadaki çoğu ülkede sosyal güvenlik kurumlarının kar etmesi, o ülkenin ayıbı olarak görülür. Vaktinde okuduğum bir şey vardı, çağdaş ülkelerden birinde sosyal güvenlik kurumunun zararı bir buçuk puan azaldı diye yetkililer istifa etmişti. Sosyal güvenlikten, sağlıktan, barınmadan tasarruf edilemez. Bu ülkede yoksulluktan, açlıktan intihar edenler var ama hala inançsal sistemler hakkında konuşuyorlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi