Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, geçtiğimiz günlerde “Alevi kardeşlerimiz cemevlerinde muhabbetlerini yapabilirler, namazlarını da kılmak istiyorlarsa kılsınlar. Müslümanların ibadet yeri camidir. Camiler hem Sünni hem Alevinin ibadet yeridir” değerlendirmesiyle tepkilere neden oldu.

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Diyanet işleri'ne tepki gösterdi. Müslüm Doğan, Diyanet İşleri Başkanı'nın anayasal bir suç işlediğini ifade ederek şunları kaydetti: 

"Laik, demokratik cumhuriyetin en temel kurumudur aslında laiklik anlamında Diyanet İşleri Başkanlığı ama, maalesef, bir asimilasyon kurumuna dönüştü. Yarattığı din, din değil. Artık inancın bir iktidar aracı olarak kullanıldığı bir ülkede, diyanet işleri reisliği ya da başkanlığı bağımsız, objektif bir kurum olma niteliğini yitirmiştir. Bu, Alevilere haksızlıktır. Sayın Diyanet İşleri Başkanının derhâl bu sözlerini geri alması gerekmektedir, yol gösteremez, fetva veremez."

Alevilerin Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılmasını talep ettiğini ifade eden Müslüm Doğan, "O kadar bütçeye sahip, 6 bakanlığın bütçesinden daha büyük, sadece bir inanca hizmet eden bir kurum cumhuriyetin kurumu olamaz diyorum." dedi. 

Editör: Haber Merkezi