HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılmasını istediği önergeyi Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle meclise sundu.

Doğan önergesinde, müftülere vaizler aracılığıyla “Çocuk-Cami buluşmaları, apartman sohbetleri, KYK programları, işyeri-fabrika sohbetleri, kahvehane ziyaretleri, aile okulu seminerleri, panel, ev sohbetleri, sabah namazı buluşmaları, köy sohbetleri, iftar programları, aile buluşmaları” düzenlemesi talimatı vermesine tepki gösterdi. 

"KAMUNUN TÜM OLANAKLARI DİYANETE VERİLİYOR"

Doğan, önergesinde Diyanet'in toplumda birçok alanda var olmasına tepki gösterdi ve bunun kanunlara uygun olup olmadığını sordu. Halktan Diyanet'in toplum hayatına müdahalesinin bir ihtiyaçtan doğup doğmadığını da soran Müslüm Doğan, "Devletin eğitim, sağlık, sosyal hizmetler gibi en temel hizmetlerden elini teker teker çektiği bir zamanda kamunun tüm olanaklarının Diyanet’e verilmesinin gerekçesi nedir?" diye sordu.

Doğan, Diyanetin topluma dini inanç pratiklerini dayattığını belirtti ve Diyanet'in farklı inanç ve mezhepten gelen insanları asimile ettiğine dair endişelere yönelik herhangi bir çalışma olup olmadığını da sordu. 

Editör: Haber Merkezi