TUGAY CAN / İZ GAZETE - ­DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da bulunduğu ziyarette Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti öncesinde bilgi alışverişinde bulunduğu açıklandı.

EYT KONUŞULDU

Ziyarette DİSK’in özellikle son günlerde gündemi olan ‘Vergide Adalet’, özgür toplu sözleşme ve Türkiye’de demokrasiye yönelik saldırılar hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu bilgisine ulaşılırken görüşmenin önemli bir gündem maddesini de Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın durumunun oluşturduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda karşı karşıya gelmiş, Erdoğan EYT’liler için “Yapmayacağız seçim kaybetsem bile bu işte yokum” ifadesini kullanmış Kılıçdaroğlu ise “EYT’liler hiç meraklanmasınlar, onların sorunlarını çözeceğiz. Türkiye’deki bütün sorunları, akılcı, tutarlı politikalarla istişare ederek çözeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

DİSK, 3 ARALIK’TA AÇIKLAYACAK

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti öncesi gerçekleşen bu ziyarete ilişkin bir diğer önemli hususu da asgari ücret oluşturuyor. Geçtiğimiz hafta İzmir’e gelen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da DİSK’in aralık ayında gündeminin ‘asgari ücret’ olacağını açıklamıştı. Görüşmede asgari ücrete ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

Ayrıca DİSK’in asgari ücrete ilişkin 3 Aralık’ta bir açıklama yapması bekleniyor. Asgari ücret 2020 Kasım ayı enflasyonu ve miili gelirden düşen payın eklenmesi ile hesaplanacak.Öte yandan DİSK, bu yıl da asgari ücretin vergiden muaf tutulması yönündeki görüşünü beyan edecek.

Editör: Haber Merkezi