İZ GAZETE - AKP İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AKP Meclis Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’ın da aralarında olduğu bir grup siyasetçinin, Çiğli İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ndeki güvenlik görevlilerini hedef alması üzerine İBB Başkanı Tunç Soyer yazılı açıklama yapmış; konuyu yargıya taşıyacaklarını söylemişti. Soyer ayrıca yapılanın hukuk tanımazlık, zorbalık ve provokasyon olduğunu belirtmişti. Konuyla ilgili DİSK’ten de açıklama geldi.

MEMİŞ SARI: TEHDİDİNİZE BOYUN EĞMEYİZ

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Ne yazıktır ki AKP il Başkanları memleketin her yerinde kendilerini kamuda yönetici olarak görüyorlar.  Parti devleti anlayışında her şeyi kendilerine mubah gören AKP İl Başkanı ve yanındakiler bugün İZ-SU Çiğli arıtmada üyelerimize karşı çirkin ifadeler kullanmış ve üyelerimize tehditler savurarak emeği için alın teri döken emekçileri tehdit etmişlerdir.

Biz sizin işçi sınıfına, emekçilere nasıl baktığınızı biliyoruz. Tehditleriniz, zorbalıklarınız bizi demokrasi ve özgürlük mücadelemizden bir adım dahi geri attıramayacaktır.

AKP’ li yöneticilerin ülkeyi kendi tapusundaymış gibi görüp kaymakam odalarını işgal etmeler, kolluk küvetlerini hizaya sokmaları ve buna benzer birçok kamusal alana müdahaleleri mevcuttur. Ama biz emekçiler yapmış olduğunuz tehditlere boyun eğmeyeceğimizi tüm kamuoyuyla paylaşırız.

Üyelerimizden özür dilemeye davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

GENEL-İŞ SENDİKASI DA AÇIKLAMA YAPTI

DİSK/Genel-İş İzmir 9 Nolu Şube Yönetim Kurulu ise bir yazılı açıklama yaparak, “AKP İl Başkanı ve ekibi, görevini yapan üyelerimize zorbalık yapıyor, hakaret ediyor. Siz kendinizi kanunların üzerinde mi görüyorsunuz! Bugün yaşanılan olayda arkadaşlarımız kanun dışı hiçbir şey yapmamıştır. Kanunları gerekçe gösterip kanun dışı davranan tam da sizlersiniz. Görüntülerde de görüldüğü üzere görev alanında, 5188 sayılı Kanunun verdiği yetkilerle görevlerini ifa eden güvenlik emekçisi arkadaşlarımızı tartaklayıp, darp edip, hakarette bulunan bu zihniyetinize YAZIKLAR OLSUN! Arkanıza aldığınız iktidar gücü sayesinde aklınıza her eseni yapabileceğinizi, emekçiye her türlü zulmedebileceğinizi düşünen bu zihniyetinizi ve bu kanun tanımaz tavrınızı kınıyoruz. Bugün yaşanan olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Üyelerimiz asla yalnız değildir” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi