1 Mayıs İşçi Bayramı bu yıl yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kararlaştırılan sokağa çıkma kısıtlamasında kutlanırken, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yöneticileri Genel Merkez binası önünde yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun da aralarında olduğu sendika yöneticileri ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Halkevleri yöneticileri de gözaltına alındı.

İz Gazeteye konuşan DİSK eski Genel Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Bu zulüm, bu işkence hep işçiye mi olacak…. Bir gün gideceksiniz sizi tahtınızdan bu işçi, emekçi ezilen kesim yollayacak, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu derhal bırakılmalı ve bu müdahaleye izin verenleri tüm emekçiler adına kınıyor ve lanetliyorum, Yerin 300 metre altındaki madenci de biziz yerin üstündeki temizlik işçisi de biziz! Bizler alın teri dökenleriz! Bizler üreteniz! Çok yakındır... Yöneten de biz olacağız! Dünyadaki tüm işçilerin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum... Yaşasın 1 Mayıs” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal paylaşımında, yapılanların kabul edilemez olduğunu belirterek, “ Kortejin çiçeklerini parçalamak. Saray, bugün Beşiktaş'ta DİSK binası önünde zuhur etmiş.” Sözleriyle tepki gösterdi.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, ise yapılanları şiddetle kınadığını vurgulayarık paylaşımında, “1 Mayıs işçi bayramında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK üyelerine yapılan polis saldırısını kınıyorum. Sendikacılar derhal serbest bırakılsın! “ diyerek, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun, “Gözaltındayız! Bugün Türkiye'nin dört bir yanında işçi arkadaşlar çalışıyor o kamu düzeni bozulmuyor ama işçilerin ! Mayıs kutlaması kamu düzenini bozarmış!” paylaşımını takipçilerine duyurdu.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise tepkisini sosyal medya twetter hesabından, “İşci inşaata, madene gitmek zorunda ama onların temsilcisi sendikalar dayanışmayı yaşatmak için Taksim'e gidemez! 1 Mayıs” diye yazdı.

YIKILIR ELBET TAHTINIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan yapılanlara tepkisini, “ Yıkılır elbet tahtınız. Bir cumhuriyet kurulur; emekçi de, insan onuru da kurtulur. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın insan onuru! Ekmek ve hürriyet uğruna mücadele edenler dert görmesinler. "..Dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle; işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet." 1 Mayıs” dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi