CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’i hedef alarak “Sen niye çay toplamaya gittin, niye isyan etmiyorsun? Bir liseli öğrenci kadar yüreğin yok senin” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:  

Dün 3 aydın tutuklandı, hapse atıldı. Niçin 'terör örgütüne yardım yataklık yapmaktan'. Ben o savcıya soruyorum, terör örgütüne yardım ve yataklık yapan arıyorsan hepsi Ankara'da oturuyor. Bu aydınlar, ellerine bomba alıp eylem yaptılarsa hapse atın, valilere telefon açıp bunlar dokunmayın dedilerse bunları alın içeriye. Siz Türkiye'nin dünyada bozulan imajına katkı yapıyorsunuz.

YÜKSEK YARGIYI SIFIRLIYORLAR

Biz kul hakkı yemeyiz ama bunlar yerler. Haramzadelerde ahlak yoktur. Ahlaklı insan hiç kimsenin yaşam tarzıyla, inancıyla oynamaz. Adalet güçlendikçe ahlak da beğeni kazanır, kökleşir. Şimdi adalet sisteminin temeline dinamit koyuyorlar. İktidar oldular. 'HSYK, Yargıtay, Danıştay bir işe yaramıyor, değiştireceğiz' dediler. Geldik şimdi yeni bir kanun getirdiler. Danıştay'ı, Yargıtay'ı ve Yüksek Seçim Kurulu'nu sıfırlıyorlar. Darbe döneminde yapılan operasyon. Hitler'in, Pinochet'nin yaptığı gibi. Her türlü ahlaksızlık var. Yalan, iftira, haram, malı götürme. Oysa bizim dinimiz ahlak üzerinde yücelen bir dindir. Ahlakı yozlaştırdılar. 'Yargıyı düzelteceğiz' diyorlar. Bir gecede 160 kişiyi Yargıtay'a tayin ettiler. 'Yargıya militanları yerleştiriyorsunuz' diye bağıdım. Devlette liyakat sistemini çökerttiler.

“BİR LİSELİ ÖĞRENCİ KADAR YÜREĞİN YOK SENİN”

Yargı için yeni bir paket geldi. Anayasa'ya aykırı. Biliyorlar Anayasa'ya aykırı olduğunu. Diyorlar ki, 'Nasıl olsa Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez. Anayasa Mahkemesi iptal etse de bir şey olmaz' diyorlar. Bu hukuka karşı hiledir. Hukuku hile üzerine inşa ederseniz ahlakı bir daha yozlaştırmış olursunuz ve toplum adaletten bir şey beklemez. Ne diyordu çay toplayan vatandaş 'Adalete güven yüzde 30'a indi'. Sen niye çay toplamaya gittin, niye isyan etmiyorsun? Bir liseli öğrenci kadar yüreğin yok senin."

Odatv.com

Editör: Haber Merkezi