DEVA Partisi Kiraz İlçe Teşkilatı, kuruluşunun ardından geçen sürede ilçedeki politikaya damgasını vurdu. Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleştirilen ilçe binası açılış töreniyle birlikte sahada tam gaz çalışmalarına devam eden DEVA Kiraz İlçe Teşkilatı, ilk olağan genel kurulunu da yaptı. DEVA Kiraz İlçe Kongresi’ne İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, İl Seçim İşleri Başkanı Onur İnci, İl Mali İşler Başkanı Serkan Yaşar, İl Dış İşleri başkanı Esat Olgun Buharalıoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Kiraz Koordinatörü Onur Kahraman, İl Yönetim Kurulu Üyesi Evren Aydın, İl Gençlik Politikaları Başkanı Ahmet Güngör ve partililer katıldı.

Ösen: Önceliğimiz insan

Kongre Divan Heyetinin seçimi, saygı duruşu ve hep birlikte İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Ösen, Kiraz’ın kent açısından önemine dikkat çekti. DEVA Partisi Kiraz İlçe Teşkilatı’nın ilçesi için milat olacak bir güne öncülük ettiğini vurgulayan Seda Kaya Ösen, “Demokrasinin ve Atılımın yılmaz savunucularından, İzmir'in dört bir yanında parlayan meşalelerden birisi olan DEVA Partisi Kiraz ilçe teşkilatı, ilçesinin ve ilinin sorunlarını günü gününe takip eden bir çalışkanlıkla, kendi sınırlarını zorlayacak çabalarıyla, insanüstü fedakârlıklarıyla, Kirazlı hemşerilerimizi büyütecek, güçlendirecek ve onların hakkını her alanda savunacaktır. Kiraz, DEVA Partisiyle İzmir'in güneydoğusundaki kalbi olacak, tarımıyla çevre illerin gözde noktalarından biri haline gelecektir” dedi.

Seda Kaya Ösen, Kiraz’ın da DEVA Partisi’ne destek vererek hak ettiği olgunlaşmış demokratik bir anlayışa ortak olduğuna, kısır tartışmalarla vakit kaybetmeyerek, yalnızca insanının sorunlarını öncelik olarak gören bir yönetimi kuracağına dikkat çekerken, şöyle konuştu:

“Kiraz'ın DEVA’sı, Kiraz'ın onurlu, toprağını ve insanını seven, vicdanlı yüreklerinden çıkacaktır. Kirazlı hemşerilerimiz istedikleri hızlı, adil ve güven veren çözümleri DEVA Partisi ile bulacaktır. DEVA Partisi Kiraz İlçe Başkanlığının, Hakkı Sab ve ilçe teşkilatımızdan aldığı güçle İzmir'e umut aşılamaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.”

Kiraz’ın DEVA’sı

DEVA Partisi Kiraz İlçe Başkanlığına delegelerin tamamının oylarını alan Hakkı Sab yeniden seçilirken Yönetim Kurulu da Hatice Coşkun, Mustafa Cerit, Dilek Koç, Birol Kızıl, Hakkı Zülam, Erşan Günay, Fadime Tırpan, Gürol Topçu, Oktay Arslanboğa, İsa İnce’den oluştu.

Üç ilçede kadın başkan

DEVA Partisi’nin İzmir’de gerçekleştirdiği 5 ilçe kongresinden üçünde kadınlar başkanlık koltuğuna oturdu. Narlıdere’de Esin Şahin, Konak’ta Alev Deniz Şengör Özegeli, Gaziemir’de ise Elif Akyavaş, ilçelerine ‘deva’ olmak için politika yapıyor.

Editör: Haber Merkezi