Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesinin sağlık çalışanlarının konaklaması için kiraladığı biri 40 diğeri 60 odalı otel için DEÜ Rektörlüğü’nden hiçbir kurumdan böyle bir talebimiz de yok ihtiyacımız da  yok açıklamasından hemen sonra DEÜ Başhekimliği tarafından sağlık çalışanlarına atılan mesaj tepkilere neden oldu.

Hastane çalışanlarına gönderilen mesajda; “Hastanemiz personeli tarafından Otel Dokuz Eylül’e yapılan konaklama taleplerinin kapasitenin üzerinde olması nedeniyle sadece Pandemi Sevisleri (Pandemi Poliklinik ve Y.B.dahil), Acil Servis, Anestezi Y.B.’da çalışan ve konaklama talebi olan tüm çalışanların başvuruları kabul edilebilmiş olup, bugün itibariyle isim listeleri otel görevlilerine teslim edilmiştir. Takip eden günlerde ilgili kriterlere sahip personelin başvuruları otel kapasitesine göre Otel Dokuz Eylül tarafından alınacak, ayrıca ilerleyen günlerde yeni oluşturulabilecek konaklama alanları da olabilecektir. Başhekimlik”

Arslan sözlerini sürdürerek;

“Anlaşılan odur ki İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü kendisini odasında izole ederek her yerin odası gibi izole ve güvenli olduğunu zannediyor. Başhekimlikten bu acil ihtiyaç için her hangi bir bilgi almadan siyasi bir tavırla İzmir Büyükşehir Belediyemizin bu desteğini red ederek bu günlerde çok ihtiyacımız olan sağlık çalışanlarımızı zerre kadar düşünmemiştir.

Ayrıca bizim de destek verdiğimiz bir öneri olan Valilik bünyesinde yer alan Termal Otel’in sağlık çalışanlarına tahsis edilmesi görüşü İzmir’de yayın yapan önemli basın kuruluşlarımızdan biri olan İz Gazete tarafında da gündeme taşınmıştır. Termal otel İzmir Valiliği tarafından derhal sağlık çalışanlarına tahsis edilmelidir.

Başhekimlik tarafından atılan bu mesaj doğru ise Sayın Rektör sağlık çalışanlarına bir açıklama borçludur."

Editör: Haber Merkezi