TUGAY CAN / İZGAZETE – Dokuz Eylül Üniversitesi’ne AKP Genel Başkanı tarafından atanan AKP İzmir eski milletvekili Fatma Seniha Nükhet Hotar’ın vekillik karnesi inceledik. İşte 25 ve 26. dönemde meclise bir tek önerge vermeyen, 26. Dönemde sadece yemin edip, sadece Meclis Başkanlığı seçiminde oy kullanan Hotar’ın meclis karnesi;

SADECE YEMİN ETTİ VE OY KULLANDI

TBMM’nin resmi sitesindeki verilere göre; mecliste yemin etmek dışında hiçbir faaliyette bulunmayan vekiller arasında yer alan AKP İzmir Milletvekili Fatma Seniha Nükhet Hotar İsmail Kahraman’ın Meclis Başkanı seçildiği oylamada oy kullanmış, ardından sosyal medyada “TBMM Meclis Başkanı’nı seçmek için oyumuzu kullandık, hayırlı olsun” paylaşımını yapmıştı. Ancak paylaşım sosyal medyada ‘Çalışmıyorlar, sadece oy kullanıp, parmak kaldırıp, maaş alıyorlar’ şeklinde eleştirilere neden olmuştu.

25. VE 26. DÖNEMDE ‘SIFIR’ ÇEKMİŞTİ

22,23,25 ve 26. Dönemlerde milletvekilliği yapan Hotar’ın milletvekilliği karnesi ise bir hayli ilginç. 25 ve 26. Dönemde mecliste bir tek önerge vermeyen Hotar’ın, AKP’de yaşanan ‘metal yorgunluğu’ nedeniyle mi aday gösterilmediği ise merak konusu.

VEKİLLERİN MAAŞI ÖDENİR DEMİŞTİ

Öte yandan Hotar, referandum öncesi Ege TV’ye verdiği bir demeçte vekil sayısının 550’den 600’e çıkarılacak olmasıyla ilgili olarak “Muhalefetin abarttığı gibi bir şey değil, bu vekillerin maaşı ödenir” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeler de çok konuşulmuş ayrıca bu ifadelerin ardından milletvekilli olmayan Hotar büyük tepki toplamıştı.