ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE -  Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir için en önemli gündemlerden biri Menemen’de kimin aday olacağı. Bu hafta yapılan Parti Meclisi toplantısında CHP’nin Menemen adayı olarak Serdar Aksoy belirlenmişti.

Aksoy’un adaylığı sonrasında, CHP Menemen İlçe Yönetimi, Kadın Kolları yönetimi ve Gençlik Kolları yönetimi karara tepki göstererek istifa etmişti.

Gelişmeler üzerine; 20 yıldır Menemen’i yöneten Başkan Tahir Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne çağrı yaparak, “Hatada ısrar edilirse Menemen AKP’ye teslim edilecektir” uyarısında bulunmuştu.

Başkan Şahin, gelişmeler ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Şahin, “20 yıldır Menemen’i yöneten CHP’li bir belediye başkanı olarak, ‘Tahir Şahin bile destek verdi, yine de kazanamadılar’ dedirtmek istemediğim için, kesin kaybedeceğine inandığım Serdar Aksoy’un yanında durmam ve durmak istesem de duramam” açıklamasında bulundu. Başkan Şahin, CHP Genel Merkezi’ne yönelik kararı ‘hata’ olarak nitelendirerek yaptığı çağrıyı da açarak, “Kazanacağına inandığım adayların yanında dururum ve yeniden Menemen’i partimize kazandırırız. Aday  adaylarından Ömer Güney de Ali Kemal Elitaş da kazanabilecek isimler” dedi.

İşte Başkan Tahir Şahin’in açıklamaları:

“1 – 20 yıldır yönettiğim Menemen’de asla kazanamayacağına inandığım bir isim aday gösterildi. Ben destek versem bile asla bu isim kazanamaz. Ben de 20 yıldan sonra ‘Tahir Şahin destek vermesine rağmen kazanamadılar’ dedirtmem. Bu nedenle de destek veremem. Hata olarak gördüğüm konu budur. Çünkü ben hem Menemen sevdalısıyım hem Cumhuriyet Halk Partiliyim.

2- Tabii ki yeniden kendimin aday gösterilmesini isterim. Yeniden aday gösterilmem durumunda genç aday adayı arkadaşlarımı da yanıma alırım, başkan yardımcısı yapar ve yeni döneme hazırlarım. Yeni dönemde partim içlerinden en hazır ve doğru olanı Menemen’in adayı olarak belirler ve bu sayede de Menemen’de altı oklu bayrağımız gönderde kalmış olur.

3- İlla ki Tahir Şahin olacak demiyorum. Benim itirazım asla kazanamayacak olan bir ismin aday gösterilmesine. Benden iyi Menemen’i tanıyan olamaz. Bu isimle, ben destek versem de vermesem de Menemen AKP’ye teslim edilmiş olur. Başka aday adayı arkadaşlarım da var. Ömer Güney de Ali Kemal Elitaş da bu isme göre çok daha doğru isimler. İki arkadaşım da Menemen’de seçimi kazanabilir ve benimle birlikte bu iki arkadaşımdan herhangi biri de aday gösterilirse, hatadan dönülmüş olur, ben de var gücümle destek veririm”

Editör: Haber Merkezi