PTT'ye (Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi) bağlı çalışan taşeron işçi kadrosuyla ilgili; işten çıkartmaları, taşeron personele yapılan cezai müeyyidelerin, kadrolu personellere nazaran daha ağır uygulandığını belirten İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili 

Müsavat Dervişoğlu, PTT çalışanlarının ciddi ve yoğun sorunlarının kamuoyuna yansıdığını kaydederek, "PTT'de çalışan taşeron işçiler kadro beklentisi içerisindedirler. Taşeron işçilerin maaşların çok düşük olduğu, ek mesailerin yoğunluğu ve yapılan hatalarda kadrolu personelden farklı olarak ağır maddi cezalarla karşılaştıkları bilinmektedir. Ek olarak 4857 numaralı İş Kanunun 5. Maddesinde "İşveren, esaslı sebepler olmadıkça tam süreli çalışan işçi karşısında kısmî süreli çalışan işçiye, belirsiz süreli çalışan işçi karşısında belirli süreli çalışan işçiye farklı işlem yapamaz.” ibaresi yer almaktadır" dedi.

İSTİHDAM EDİLEN TAŞERON İŞÇİ NE KADAR? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, "PTT'de halen ne kadar taşeron işçi istihdam edilmektedir?" sorusunu yöneltti.

Dervişoğlu şu sorularına da yanıt istedi:

PTT tarafından 2021 yılı için personel alımı yapılacak mı? Yapılacak ise; personel temini taşeron işçilerden mi sağlanacaktır?

PTT'de çalışan taşeron işçilerin kadro alınmasına yönelik hali hazırda bir çalışma var mıdır? Varsa ne aşamadadır?

Editör: Haber Merkezi