İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, parti teşkilatına teşekkür turuna çıktı. Dervişoğlu, “8 ay önce hiçbir şeyimiz yoktu. Parti binalarımız, üyelerimiz, milletvekillerimiz yoktu. Şimdi binalarımız da üyelerimiz de milletvekillerimiz de var. Parlamento grubumuz var. Türk milleti imce usulü iş yapmayı unutmuştu. Kendi imkanlarımızla, gücümüzle, sosyal çevremizle el birliği yaparak, kısacası imece usulüyle partimizi kurduk. İnşallah daha güzel şeyleri birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, parti teşkilatına teşekkür turuna çıktı. Dervişoğlu, Konak, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Menderes, Buca, Selçuk, Torbalı, Balçova’da partililerle bir araya geldi.

KISA SÜREDE TEŞKİLATIMIZI KURUP SEÇİMLERE GİRDİK

Dervişoğlu, AKP iktidarının siyasette yeni kutuplaşmalar yarattığını belirterek, “Bu bardağın boş tarafı, bir de dolu tarafı var. Çok kısa bir süre önce kurulduk. Kurulduğumuz andan itibaren dar takvim içinde yaşanmış bir sürü olumsuzlukla karşı karşıya kaldık. Kongre istediler, onu yaptık. Siyaset yapmaya vakit bulamadık. Sonra, baskın bir seçim olma özelliğiyle kendini hissettiren 24 Haziran seçimleriyle karşı karşıya kaldık. Seçim sisteminde yapılan değişikliğe bağlı olarak 'millet ittifakı', 'cumhur ittifakı' olarak kutuplaşma yaratıldı, onun bir tarafında bulunduk. Daha sonra Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olmasıyla bu sefer toplum sağ-sol kutuplaşmasına doğru sürüklendi. ‘Kürtler Meral Akşener'e oy verir mi?’ sorusunu güncellenerek Kürt-Türk kutuplaşması yaratıldı. Bunların hepsi, özellikle İzmir’de bizi siyaseten çok etkiledi” dedi.

8 AY ÖNCE HİÇBİR ŞEYİMİZ YOKTU

Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“8 ay önce hiçbir şeyimiz yoktu. Parti binalarımız, üyelerimiz, milletvekillerimiz yoktu. Şimdi binalarımız da üyelerimiz de milletvekillerimiz de var. Parlamento grubumuz var. Seçimde gösterdiğimiz başarı çerçevesinde bir bütçemiz de olacak. Türk milleti imece usulü iş yapmayı unutmuştu. Kendi imkanlarımızla, gücümüzle, sosyal çevremizle el birliği yaparak, kısacası imece usulüyle partimizi kurduk. İnşallah daha güzel şeyleri birlikte gerçekleştireceğiz. Bütün bu imkansızlıklara rağmen elde edilmiş bu kıymet, partililerimizin başarısını ifade ediyor. Kimse moral bozukluğuna kapılmasın. Oyumuz bu değildi” dedi.

Öte yandan Dervişoğlu'nun, diğer ilçelere de giderek partililerle buluşacağı belirtildi. 

 

Editör: Haber Merkezi