Cengiz Aldemir/ANKARA - Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair konuları değerlendiren İYİ Parti Gurup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Partiden ihraç edilen Ümit Özdağ’ın iddialarının defalarca yalanlandığını hatırlatarak, iki teknik ayrıntıya dikkat çekti.

FETÖ KANALINDA KADROLU ÖZDAĞ

Partiden ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın, partisinin başka partilerle yeni Anayasa hazırlığı yaptığı iddialarının İYİ Partinin olmadığı 2012 yılında ortaya atıldığını belirten Dervişoğlu, “ 2018 yılı ocak ayında gündeme geldi. Gündeminde seçim bile yok. Dolayısıyla seçime yönelik hazırlık olduğu iddiası doğrudan doğruya boşlukta kalıyor. Bizler sayın Özdağ üzerinden hiçbir kimliklendirme yapmıyoruz. “Ergenekon ve balyoz davalarının zirve yaptığı FETÖ iltisaklı bir yayın kuruluşu olan ve 2009 ile 2011 yılları arasında, kadrolu olarak maaş almak suretiyle Akın İpek’in Kanal Türk televizyon kuruluşunda yorumculuk yaptığını sormak gerekir. Emre Uslu denen şahsiyete, sahibi olduğu 21. Yüzyıl dergisinde yazılar yazdırdığı için sayın Özdağ’ın siyasi kimliğini sorgulamaya alamayız” hatırlatmasında bulundu.

GÜNDEM BİLE OLAMAZ

İktidarın anayasa çalışmasının İYİ Parti’de gündeme bile getirilmeyeceğinin altını çizen Dervişoğlu, bu çalışmanın Türkiye’de bile gündeme gelemeyeceğini ileri sürerek,” İddia şu, Anayasa’nın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek maddeleri üzerinde konuşuyoruz. Bugün siyasi fantaziler yapmakla meşgul olmayı ben yadırgıyorum” şeklinde değerlendirdi.

VARLIK FONU İPOTEK FONUNA DÖNÜŞTÜ

Tank Palet Fabrika hisse satışının şeffaf bir şekilde olmadığını ve iktidar mensuplarının ordu aleyhinde söylediklerini hatırlatan Dervişoğlu, “ orduya kumpas davası açıldığında, “Ben bu davanın savcısıyım.” diyen bir Adalet ve Kalkınma Parti liderinin olduğunu hatırlatırım. Varlık fonu cari fazlası olan ülkeler açısından önemli olan bir fondur. Bizim ekonomimiz sürekli açık veriyor. Varlık fonuna devletin iştirakleri olan şirketleri koyuyoruz. Bu iştiraklerin Sayıştay tarafından denetlenmesi de yok. O zaman bu varlık fonu bir ipotek fonuna dönüşüyor” eleştirisinde bulundu.

SUİKAST İDDİASI CİDDİYE ALINMALI

Ekrem İmamoğlu’na suikast konusunun ulu orta tartışılmaması gerektiğini söyleyen Dervişoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na linç girişiminde bulunulduğunu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in evinin basıldığını ancak Türkiye’nin bunları konuşmadığını vurgulayarak, “ Türkiye’de siyasetçiyi ucuz hedef konumuna getirecek açıklamalardan uzak durmayı beceremezseniz, bunların doğal sonucu olaraktan bunlara bugün katlanırsınız. Suikast meselelerini ciddiye alınması gerektiğine inanıyorum. Devletin yetkili ve etkili kurumlarının bu işe özen göstermelerine inanmak istiyorum. Böyle bir şey varsa sayın İmamoğlu’nun koruma sayısı artırılabilir ama bunların mahremiyeti var.”

Editör: Haber Merkezi