Cengiz Aldemir/ANKARA - 2021 Yılı Merkezi Bütçe görüşmelerinin sürdüğü meclis genel kurulunda konuşan İYİ parti Gurup Başkanvekili ve İzmir milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Partinin getirilen bütçeyi partili arkadaşları ile incelediklerini belirterek, bütçeyle ilgili eleştirilerine AKP sözcüleri tarafından, yanıt verilmesini istediklerini söyledi.

40 TÜRLÜ FIRILDAK ÇEVİRDİNİZ

Bütçenin vizyonunun olmadığını ve milletin hakkının ve hukukunun yağmalatan bir bütçe olduğunu söyleyen Dervişoğlu, “1 Milyar 400 milyon dolara yapılmış olan Osmangazi Köprüsü’nün 13 milyar 900 milyon dolara nasıl çıkardınız o sorunun cevabını alamadık ki. Bu bütçenin vizyonu yok dedik, bu bütçenin hedefi yok dedik, onun da cevabını alamadık. Sayın Muş kürsüye gelir gelmez Cumhuriyet Halk Partisi sıralarına dönerek “İYİ PARTİ’ye 20 milletvekili sattınız…” Evet, siz, kırk türlü film, fırıldak çeviriyordunuz İYİ PARTİ’yi seçime sokmamak için, Cumhuriyet Halk Partisi tarihî bir demokrasi dersi verdi ve İYİ PARTİ de seçime katılmak suretiyle sizin tek başına iktidar olmanızı engelledi. Bunun sizi bu denli rahatsız ettiğini elbette ki biliyoruz” dedi.

MIZRAK KILIFA UYMUYOR

Gerek olmamasına rağmen Anayasa değişikliğini ortaya atan iktidarın, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2’nci turunda kullanılmak üzere hazırlandığı iddialarını dile getiren Dervişoğlu, “Doğrusunu isterseniz, biz bunun arkasındaki kirli el kime aittir diye araştırıyorduk, kendinizi ifşa ettiniz. Teessüf ederim.

İbrahim Kaboğlu başta olmak üzere Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Meral Akşener, HDP’nin 2 Eş Başkanı, Temel Karamollaoğlu müşterek bir anayasa çalışması yapılmadığını defaatle ifade ettiler. Ayrıca, böyle bir çalışmaya da ihtiyaç yok. “Bu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2’nci turunda kullanılmak üzere hazırlandı.” diye bir iddia var. Cumhurbaşkanlığının 1’inci turuyla 2 turu arasında on beş günlük bir zaman dilimi var. Yani dediğiniz senaryo esas itibarıyla o işe sığmıyor, mızrak da kılıfa uymuyor” eleştirisinde bulundu.

İFTİRADAN UZAK DURURUM

İYİ Parti HDP ile görüştüğü iddialarını iftira olarak değerlendiren Dervişoğlu, Sırrı Süreyya Önder’i İmralı’ya gönderenin, Nevruz mesajını Öcalan’a okutanın iktidar olduğunu hatırlatarak, eleştirilerini şöyle sürdürdü; “Kimseyi itham etmek, ilzam etmek niyetinde değilim, iftiradan da azami ölçüde uzak dururum. Sayın Sırrı Süreyya Önder Bey sanki yerel seçimlerden önce HDP ile biz oturmuşuz, birtakım anlaşmalar yapmışız, Cumhuriyet Halk Partisi yapmış daha doğrusu gizli kapaklı anlaşmalar, o anlaşmaların artık aleni yapılması yolunda birtakım beyanlarda bulundu. Bunu da bize değil Sırrı Süreyya Önder Bey’e sorun. Onu İmralı’ya gönderen sizdiniz, Abdullah Öcalan’ın mesajını Nevruz’da da sizin iktidarınız okuttu. Şimdi, ben her defasında bu yaraları kaşımayın da sizleri mahcup etmeyelim diye uğraşıyorum. Oturduğum koltuğun bana yüklediği sorumlulukla da azami ölçüde kullandığım dile özen göstermeye gayret sarf ediyorum. Bu bakımdan aynı hassasiyeti de sizlerden istirham ediyorum. Zamanı daha fazla almayacağım, bütçenin kapanış konuşmasını büyük bir ihtimalle partimi temsilen ben yapacağım, Sayın Kurtulmuş’un açıklamalarına o zaman cevap vereceğim.”

Editör: Haber Merkezi