CENGİZ ALDEMİR/ ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Gurup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, 9 Nisan 2021 günü Resmî Gazete'de öğrencilerin yurtta kalabilmesi için çeşitli şartların yanında Cumhurbaşkanına hakaret etme suçundan mahkûm olmamak şartı düzenlemesini eleştirerek, “Cumhurbaşkanının kişiliğine karşı işlenen suçların devlete karşı işlendiği hususu tartışmalı bir hâl almıştır” dedi.

YASAKLARI BİTİRECEĞİZ YASAKÇI OLDUNUZ

AKP’nin iktidara gelirken mücadele edeceğini söylediği üç Y den birisinin yasaklar olduğunu anımsatan Dervişoğlu, "Yasakları bitireceğiz." diye geldiniz ama her geçen gün yasakları artırıyorsunuz, yasak üstüne yasak ihdas ediyorsunuz. Demokrasiyi ve özgürlükleri Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle kısıtlayarak gençlerin yaşam alanını daraltmaya da hakkınız yok. Kendi vatandaşından ve geleceğimiz olan gençlerden bu denli korkan, kendisi gibi düşünmeyen kimselere hayat hakkı tanımayan baskıcı bir yönetim anlayışı ile de karşı karşıyayız fakat unutulmamalıdır ki zulümle abat olanın akıbeti berbat olur; bunu size hatırlatmak istiyorum” sözleriyle eleştirdi.

İŞSİZLİK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

TÜİK şubat ayı işsizlik oranlarını değerlendiren Dervişoğlu, TÜİK'in esas veri olarak baz aldığı işsizlik oranını bir önceki aya göre yüzde 0,7 puanlık artışla, yüzde 13,4'e yükselttiğini belirterek, işsiz sayısının 250 bin kişi artışla, 4 milyon 236 bine çıktığını kaydetti. 15-24 Yaş grubunu kapsayan genç nüfustaki işsizlik oranının bir önceki aya göre 0,4 puanlık artışla, yüzde 26,9 olduğunu belirten Dervişoğlu, “Bu veriler gösteriyor ki işsizlik her geçen gün artmaktadır. Vatandaşımızın iş bulamaması, evine aş götürememesi Türkiye'nin gerçek ve öncü sorunudur. Ekonomi her geçen gün biraz daha yara almaya devam etmektedir. Vatandaşlarımız asgari veya düşük ücretlerle geçim mücadelesi vermekte, işsizlik, bilhassa genç işsizlik çığ gibi büyümektedir. Tüm bunlara karşın iktidarın ekonomi politikaları tükenmiş, artık çare üretemez duruma gelmiştir. Hükûmet, açıklanan bu rakamlarla artık gerçeği görmeli ve tüm yoğunluğunu ekonomiye yönlendirmelidir” uyarısında bulundu.

KURUMLARA BİLİNÇLİ OLARAK ZARAR ETTİRİYORLAR

Türkiye’nin dünyanın en çok çay tüketen ülkesi olmasına rağmen, ÇAYKUR’un Varlık Fonu’na aktarılmasından sonra zarar etmeye başladığına dikkat çeken Dervişoğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonunda hesapları ele alınan ÇAYKUR'un 2020 yılını da 547 milyon lira zararlar kapattığı açıklanmıştır. 2017 yılında Varlık Fonuna devredilinceye kadar kârda olan ÇAYKUR daha sonra sürekli zarar etmiştir. ÇAYKUR 2017'de 267 milyon, 2018'de 657 milyon, 2019'da 635 milyon dediğim gibi 2020 yılında da 547 milyon zararla yılı kapatmıştır. Buna rağmen ÇAYKUR tam 36 milyon lira reklam harcaması yapmıştır.

Temperli kulplu cam bardak için bile reklam niyetine 5 milyon 250 bin lira ödeme yapılmıştır. İktidar her alanda olduğu gibi devletin büyük kurumlarına önce zarar ettirip, daha sonra zararı bahane göstererek ya satıyor ya da özelleştiriyor. İsraf ve liyakatsizlik dört bir yanımızı sarmaya devam ediyor. Bu hususta dikkatinizi çekiyorum. Bu, yazıktır arkadaşlar” sözleriyle tepki gösterdi.

Rusya ve Ukrayna arasında gerilime de değinen Dervişoğlu, Dışişleri Bakanlığı’na konuyla ilgili meclisi bilgilendirmesi çağrısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi