Cengiz Aldemir/ANKARA- Meclis Genel Kurulu’nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, sildiği bir "tweet"ten dolayı tutuklanan İYİ Parti Gençlik Kolları Üyesi Alp Emeç’in Silivri Cezaevi’ne gönderilmesine tepki göstererek, " 20 yaşında bir gencin attığı ve sonradan sildiği bir "tweet"ten dolayı tutuklanmasını asla ve kata kabul edilebilir bulmuyoruz" dedi.

KORKU İKLİMİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ

İfade özgürlüğünü kendi tayin eden bir iktidarın, adil devleti inşa edemeyeceğini vurgulayan İYİ Partili Dervişoğlu, "Siyasetin tasallutu altında ezilen, hür düşünce ve ifade özgürlüğünün öznesi olmayan cümlelere kurban eden bir sistem asla adaleti tesis edemez. İfade özgürlüğünün sınırlarını kendi tayin eden bir siyasi iktidar adil devleti inşa edemez. Hükûmetin yarattığı korku iklimine İYİ Parti olarak geçit vermeyeceğimizi, teslim olmayacağımızı bir kez daha buradan yüce Meclis çatısı altında belirtmek istiyorum. İnisiyatif alan ve hür iradesini ifade imkânına özgürce sahip olan bir gençlik, yazdıklarından dolayı korku hissetmeyen bir gençlik, liyakatin esas alındığı bir Türkiye'de emeğinin karşılığını alabilen bir gençlik ancak bu iktidarın gitmesiyle mümkün olabilir" eleştirisinde bulundu.

TOKAT HAVALİMANI KAMU BÜTÇESİYLE YAPILDI

İYİ Parti iktidarında gençlerin kararan dünyalarının aydınlatılacağını ve umutlarının yeşertileceğini söyleyen Dervişoğlu, iktidar sıralarına dönerek, "Sayın milletvekilleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün projesiyle yapılan Tokat yeni havalimanı geçtiğimiz haftalarda hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, Tokat Hava Meydanı'nın kamulaştırmalarla birlikte 1 milyar 200 milyon liraya mal olduğunu açıkladı" ifadelerini kullandı.

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ KAMUYA YÜK

Hükûmet şimdiye kadar otoyoldan köprüye, havalimanından hastaneye kadar tüm büyük projeleri yap-işlet-devret modeliyle ihale ederek yüklenici firmalara garantiler verdiğini anımsatan Dervişoğlu, Tokat Havalimanı’nın kamu bütçesinden yapılmasını sorgulayarak, "Yap-İşlet-Devlet modelinde kamu büyük bir yükün altına giriyor. Verilen geçiş hedefini tutturamayan projeler nedeniyle şirketlere milyonlarca lira ödemeler yapılıyor, bu paralar da vatandaşlarımızın cebinden çıkıyordu. Yeni Tokat Havalimanı ise tamamen kamu bütçesiyle inşa edilmiştir. Ben buradan Hükûmete soruyorum: Madem yapabiliyordunuz neden bu zamana kadar yap-işlet-devret modeliyle bu milletin parasını müteahhitlere aktardınız? Diler ve umarım ki cevap verirsiniz. Ya da madem yap-işlet-devret modeliyle devlet zarara uğratılmıyordu da neden yeni Tokat Havalimanı'nın maliyeti hazineden karşılanmıştır. Bu soru da cevaplanmaya muhtaçtır" eleştirisinde bulundu.

KAYNAKLAR SARAYA DEĞİL MİLLETE AKACAK

İYİ Partinin projeye değil, ranta karşı olduğunu söyleyen Dervişoğlu, Tokat Havalimanı’nın kamu bütçesinden yapılmasını ısrarla söylediklerini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Yap-işlet-devret modeliyle hazinenin zarara uğratılarak müteahhitlere rant sağlandığını yine defalarca dile getirdik. Yeni Tokat Havalimanı'nda olduğu gibi milletimizin hizmetine sunulan projelerin devlet hazinesinden karşılanarak yapılması gerektiğini de ısrarla söyledik. İYİ Parti iktidarında hazineyi yüzlerce milyarlık kayba uğratan sözleşmelere imza atılmayacak, böylece devletin toplanan tüm kaynakları saray çevresine değil, aziz milletimizin cebine aktarılacaktır diyorum."

Editör: Haber Merkezi