CENGİZ ALDEMİR/ ANKARA- Meclis genel kurulunda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 27 Ocak 1995'te Türkiye tarafından uygulanmaya başlandığını, çocukların korunması ve gelişmesinin temel felsefe olarak kabul edildiğini de anımsattı.

Buna rağmen, Türkiye'de 5-17 yaş grubunda çalışan çocuk sayısının 720 bin civarında olduğuna dikkat çeken Dervişoğlu, çocukların yüzde 12,9'unun uygun ortamda çalışmadığını vurgulayarak, “Bu tabloyu iyileştirmek ve geleceğimiz olan çocuklarımız için daha yaşanabilir bir Türkiye'yi inşa etmek hepimizin ortak hedefi olarak belirlenmelidir” dedi.

ENGELLİ İSTİHDAMINI DA BECEREMEDİLER

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 bin 140 engelli vatandaşı ka muya atamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Dervişoğlu, iktidarın engelli istihdamı konusunda da mağduriyetleri gideremediğini belirterek, “ Yapılan 2bin140 atama beklentilerin oldukça altında kalacak ve ihtiyaca cevap vermeyecektir. Atanmayı bekleyen yaklaşık 200 bin engelli aday kardeşimiz mevcuttur. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2020 Engelli ve Yaşlı İstatistik Bülteni'ne göre ise toplam engelli kontenjan açığı 7.119 olarak açıklanmıştır. Kamuda hâlen boş olan 7.119 kişilik kontenjanı dolduracak bir biçimde atama yapılması icap ederken, bu rakamın yarısı bile doldurulamamıştır. Hükûmet, her kesimde olduğu gibi engelli istihdamında da taleplere cevap verememiş ve oluşan mağduriyetleri giderecek tedbirleri almayı becerememiştir” eleştirisinde bulundu.

VALİLER AK PARTİ İL BAŞKANI GİBİLER

Parti devletinin ortaya çıkarttığı sonuçların belli olduğunun altını çizen Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin her alanda Türkiye'ye zarar vermeye devam ettiğini, İl başkanları valilerin, valiler de il başkanlarının görev alanlarına nüfuz ettiğini söyledi. Tek adam yönetimiyle devlet işleyişinin bozulduğunu, her alanda baskıcı tek parti devleti hâkimiyeti tesis edildiğini vurgulayan Dervişoğlu şöyle konuştu: “Üzücü olanı, bazı valilerin de AKP il başkanı gibi davranmaya başlamış olmalarıdır. Tekirdağ'da kapı kapı dolaşıp karne dağıtan AKP Tekirdağ İl Başkanı bunun son örneğidir. Öğrencilerin kişisel verileri üçüncü kişilere verilmiş karneler okul idaresinin bilgisi dâhilinde basılmış ve bir siyasi partinin il başkanına teslim edilmiştir. Üstelik, karne dağıtımıyla ilgili video okulun resmî işlemlerinin yapıldığı haberleşme grubunda okul müdürü tarafından paylaşılarak ilgili siyasi partinin yararına faaliyette bulunulmuştur. Tüm bunlar ise olağan karşılanmış, Hükûmetten herhangi bir tepki gelmemiştir. İl başkanı ve okul müdürü için herhangi bir yaptırım kararı alınacak mıdır? Biz bu konunun takipçisi olacağız ama iktidar grubunun da meseleyi takip etmesini hassaten istirham ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi