Cengiz Aldemir/ ANKARA- PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde memur, sözleşmeli ve taşeron statüsünde olmak üzere farklı statülere tabi personelin çalıştığını belirten İYİ Partili Dervişoğlu, "Aynı işi yapan ancak farklı statülerde olan bu işçilerin özlük hakları da farklılık arz etmektedir. Bu durum çalışma barışını bozduğu gibi eşitsizlik ve adaletsizlik yaratmaktadır" dedi.

İŞTEN ÇIKARTMA TEHDİDİ ALTINDA ÇALIŞIYORLAR

Taşeron işçilerin artan iş yüküne rağmen, sürekli işten çıkarılma tehdidi altında çalıştığını ve baskıya maruz kaldığını ifade eden Dervişoğlu, taşeron işçilerin pasaport, kimlik, ehliyet ve benzer tüm iş kalemlerinin ayrım ve dağıtım işlerini yapmalarına rağmen yaşadıkları olumsuzlukları dile getirerek, "Kadrolu ve sözleşmeli personelle birlikte kurumun asıl işini yapmalarına rağmen uğradıkları baskının yanı sıra diğer personelin aldıkları ücretlerin çok daha azına çalışmakta ve bu personelin sahip oldukları sosyal haklardan da yararlanamamakta,  yemeği daha pahalı yemekte, yol yardımı alamamaktadırlar. Ayrıca maaşları gününde yatırılmamakta, talepleri halinde bordroları bile verilmemektedir. Tüm bu olumsuzlukların yanı sıra hor görülmekte uğradıkları haksızlıkları dile getirdiklerin de işten çıkarılmakla tehdit edilmektedirler" bilgisini paylaştı.

TAZMİNATSIZ ATILIYORLAR

Büyük oranda taşeron işçinin işten atılmasının kamuoyuna yansıdığını vurgulayan Dervişoğlu, 

taşeron şirketlerin her yıl isim değiştirmek suretiyle işçilere kıdem tazminatı ödemediğini, sendikaya üye olmak isteyenlerin işten atılmayla tehdit edildiğini, üyesi ya da yöneticisi olanların kod-29 ile işten çıkartıldığını vurguladı.

KONUYLA İLGİLİ MECLİS ARAŞTIRMASI AÇILSIN

Konuyu meclis gündemine taşıyan Dervişoğlu, PTT'ye bağlı çalışan taşeron işçilerin sorunları, artan işten çıkartmaları ve bu statüde çalışan personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili sürecin bütün yönleriyle araştırılarak, gereken önlemlerin alınması için  Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi