CENGİZ ALDEMİR/ ANKARA- AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Ulusa Sesleniş" adıyla yaptığı konuşmada, milleti bir umutla yine ekran başına topladığını hatırlatan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, millette bir kez daha hayal kırıklığı yarattığını ifade etti. Dervişoğlu, Türk milletinin, Avrupa'nın tüm güçlü devletlerinde olduğu gibi, iktidardan salgın sürecinde evde kaldığı şu dönemde geçimini sağlayacak ya da en azından ödemelerini rahatlatacak adımlar beklediğini söyledi.

YEDEK AKÇE TÜKETİLMİŞ

Meclis genel kurulunda konuşan Dervişoğlu, bu zamana kadar toplanan vergilerin doğru kullanılmadığını belirterek,“ Sayın Cumhurbaşkanı, gerek açıklanan ilk pakette gerekse de dün yapılan ulusa sesleniş konuşmasında hükûmetin coronavirüs tehdidi için yeterli parayı ayıramadığını ve gerekli ekonomik tedbirleri alamadığını bir kez daha göstermiştir. Devletin kasası boşaltılmış, vatandaştan alınan vergiler birilerinin cebine aktarılmış, bu günler için kullanılması gereken ve kefen parası olarak da adlandırılan Merkez Bankası yedek akçesi tüketilmiştir. Hâl böyle olunca Sayın Erdoğan, dün tek çare, millete seslenerek "Ben çözemedim, haydi pamuk eller cebe, kendi kendinizi kurtarın." Demiştir. Oysa, bir ülke topladığı vergileri doğru şekilde kullanırsa her türlü zorluğun ve tüm sıkıntılı günlerin altından başarıyla kalkılır, milletten bağış istemeye ya da ek vergi, ek ödenek getirmeye ihtiyaç kalmaz. Eğer buna ihtiyaç duyuluyorsa bu zamana kadar toplanan vergilerin doğru kullanılamamış olduğu gerçeği ortaya çıkar” eleştirisinde bulundu.

15TEMMUZ, DENİZ FENERİ…

Eleştirilerini Suriyeliler örneği ile devam eden Dervişoğlu, daha önce 15 Temmuz, Deniz Feneri gibi olayları unutmadıklarını hatırlattı. Yeni toplanacak paraların nerelere harcandığını sorgulayacaklarını ve takipçisi olacaklarını vurgulayan Dervişoğlu şöyle konuştu; “ Suriyelilere 50 milyar dolar para harcandığını gururla söyleyen Hükûmet, böylesine zor günlerde sıra kendi vatandaşına gelince "Para yok." diyerek milletten toplanacak yardımlardan medet ummaktadır. Her fırsatta, gerekirse Suriyelilere bir o kadar daha harcayabileceğini söyleyen Sayın Erdoğan'ın maalesef kendi vatandaşına ayıracak parası olmadığı üzülerek görülmektedir. Bir diğer endişe ettiğimiz husus ise toplanan paraların akıbeti olacaktır. Yardımların gerçekten ihtiyaç sahipleri için mi kullanılacağını da ciddiyetle takip edeceğiz. Daha önceden yaşanmış olaylar hâlâ hafızamızdadır. Deniz Feneri olayı akıllarımızdadır. 15 Temmuz şehit aileleri ve gazileri için toplanan paraların akıbetinin ne olduğu hâlen bilinememektedir. Bu sebeplerle, İYİ PARTİ olarak, milletimizin alın teri olan bu paranın nerelere aktarıldığını takip edeceğiz, tüyü bitmemiş yetimin hakkının yenmemesine asla müsaade etmeyeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi