Cengiz Aldemir/ANKARA - Meclis genel kurulu'nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Erdoğan'ın NATO zirvesinde Biden'la görüşme randevusu uğruna memlekete ve millete leke sürecek alçak bir iftiraya göz yumduğunu söyledi.

Afganistan'ı kucağına aldı geldi

Erdoğan'ın Biden'ın Ermeni soykırımı iftiralarıyla ilgili olarak, "Hesabını soracağız."dediğini, Brüksel'de ise "Hamdolsun bu konu gündeme gelmedi." diyerek sözünden geri döndüğünü söyleyen Dervişoğlu, iktidar sıralarına seslenerek, "Sayın Erdoğan ABD'yle ilişkilerde Türkiye'nin lehine hangi adımı atmıştır?" diye sordu. Biden görüşmesinden, Türkiye'ye utanç verici Afganistan nöbeti çıktığı eleştirilerisinde bulunan Dervişoğlu, tek adam rejiminin dengesini kaybettiğini, ülkenin sosyo-ekonomik boyutta ağır bedeller ödemeye devam ettiğini kaydeden Dervişoğlu, "Zenginliği üretmek ve paylaşmak yerine fukaralığı yönetme hevesinde olan siyasi iktidarınızın miadı dolmuştur. İktidar olarak siz sandığı getireceksiniz, millet yetkiyi verecek, biz de gereği neyse onu icra edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yaptıklarınızın hesabını soracağız

Beş maaşlı danışman, bakan damat, girişimci yeğen, yandaş müteahhitleri olmayan İYİ Partinin, hedefinin Türk milletini zengin etmek olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, "Ant olsun ki umutsuz gençlerin, enflasyona yenilen sabit gelirlilerin, yük altında ezilen çiftçilerin çektiği çilenin hesabını sizden soracağız. Yandaşa peşkeş çektiğiniz her kuruş kör kuruşun hesabını da size bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Mafya devlete ayar veriyor

Geçmişte yaşanan siyasi süreçlere ve yaşadığı zorlukları anımsatan Dervişoğlu, politikanın siyasi zeminde yapılması gerektiğini vurguladı.

İktidarın sopası haline gelen RTÜK'ün, millete ayar veren mafya dizilerini göz yumduğu belirten Dervişoğlu, Sedat Peker'in iddialarına vurgu yaparak, "Biz Tayyip Erdoğan'ı düşman değil, siyasi rakip olarak görüyoruz ama konuşmamın bir bölümünde söylediğim gibi yanlış bir mantıktan hareket ediliyor; işbaşına geldiğiniz günden beri millete mafya dizileriyle ayar vermeye kalkıyorsunuz, siz mafya dizileriyle millete ayar verirseniz mafya da bugün ortaya çıkar devlete ayar vermeye kalkar."

Editör: Haber Merkezi