İZ GAZETE- Türkiye’nin her yerinde elektrik faturalarına tepkiler artarak devam ediyor. 

Elektrik kullanımının zirveye ulaştığı kış mevsiminde yeni tarife ve zamlarla birlikte faturalar katlandı. Sosyal medya üzerinden faturalarını paylaşan ünlülerin ardından vatandaşlar da tepkilerini fatura paylaşarak göstermeye devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında tepkiler çığ gibi büyürken elektrik faturaları o kadar kabarık ki bazı küçük işletmeler kiradan bile fazla elektrik faturası geldiği için kapısına kilit vuruyor.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin son dönemde hayatın her alanına tesir etmeye başladığını söyledi. Dervişoğlu, özellikle son aylarda elektrik ve doğalgaz zamları ile tüketicilerin faturalarına gelen büyük orandaki artışa işaret etti.

VATANDAŞA TASARRUF KÜLLİYEYE GELİNCE YOK

Faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşların tasarruf yapmaya mecbur bırakıldığını, kamu kurum ve kuruluşlarına tasarruf genelgesi yayınlayan Cumhurbaşkanlığı külliyesinin tasarrufa gitmeyişine tepki gösteren Dervişoğlu, "Kamu kurumlarının israfa varan harcamaları kamuoyunda tartışılmaya başlamıştır. 2021/14 sayılı Tasarruf Tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamu kurum ve kuruluşları için tasarruf tedbirleri alınmıştır. Ancak bu genelgede Cumhurbaşkanlığı İdare İşler Başkanlığı kapsam dışı bırakılmıştır. Başka bir deyişle vatandaşlarımız ile kamu kurum ve kuruluşları tasarrufa zorlanırken Cumhurbaşkanlığı 'nın harcamalarında tasarrufa gidilmemiştir. Cumhurbaşkanlığı giderleri arasındaki en büyük kalem ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin giderleridir" dedi.

KÜLLİYENİN 3 AYLIK ELEKTRİK FATURASI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin Aralık Ocak ve Şubat olmak üzere son üç dönemlik elektrik tüketimi ve fatura tutarları ne kadardır?" diye soran Dervişoğlu, şu sorularına da yanıt istedi:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin Aralık Ocak ve Şubat olmak üzere son üç dönemlik doğalgaz tüketimi ve fatura tutarları ne kadardır? 

Elektrik ve doğalgaza gelen yüksek zamlar sonrasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için herhangi bir tasarruf tedbiri planlanmakta mıdır?

Editör: Haber Merkezi