Cengiz Aldemir/ANKARA - Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, muhalefete, "Aç olanları da siz doyurun" sözlerine tepki gösteren iyi Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ciddi geçim sıkıntısı yaşayan insanları rencide edecek bir konuşma olarak değerlendirdi.

ERDOĞAN İLETİŞİMCİLERİNİ GÖZDEN GEÇİRSİN

Vatandaşların ciddi bir geçim sıkıntısıyla karşı karşıya bulunduğunu ve hükûmetin asli görevinin bu sorunları çözmek olduğunu anımsatan Dervişoğlu meclis genel kurulunda yaptığı konuşmasında, partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi gaflar yapmaya devam ettiğini belirterek, "Bir Cumhurbaşkanına yakışan beyanlar değil bunlar. Kendisine brifing veren iletişim uzmanlarını gözden geçirmesi gerekiyor. Çünkü Cumhurbaşkanlığı, Parti Genel Başkanlığı yapıldığı bir makam değil, Genel Başkanlık görevini deruhte eden mantıkla sürdürülecek bir görev alanı değil" dedi.

İŞSİZLİK %30 ARTTI

Erdoğan'ın borçların yapılandırıldığını, 661 milyar liralık kaynak temin edildiğini, 661 milyar liranın 652 milyar lirasının erteleme ve kredilendirme, doğrudan doğruya pandemi döneminde esnafa, çiftçiye ya da dar gelirli vatandaşa verilen direkt desteğin 9 milyar lira civarında olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, iktidara yakın müteahhitlerin vergilerinin silindiğini ve işsizlik rakamlarını anımsatarak, "Aynı zaman diliminde de 5 müteahhitten 1'inin 9 milyar üzerinde vergisi silinmiş durumdadır. Yani 5 müteahhitten 1'ine verilen miktar kadar bu Hükûmet vatandaşa destek vermiştir. Biz elimizdeki verilere göre konuşuyoruz, insanlar aç. İş aramak için Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerine talepte bulunmuyor mu vatandaşlarımız? Bakın, 2018'den beri işsiz sayısı 3 milyon 315 bin iken bugün 4 milyon 236 bine yükselmiş. İşsizlik oranı yüzde 10,2'den yüzde 13'e yükselerek yüzde 30 artmış. Genç işsizlik oranı yüzde 19,4'ten yüzde 24,7'ye yükselmiş. Kişi başına millî gelir 10.500 dolardan 8.599 dolara düşmüş. Geniş tanımlı

işsizlik yüzde 25'i aşmış. 2018 yılında 50 kilogramlık tip 1 un 72 lirayken bugün 2021 yılında yine 50 kilogram un 157 liraya yükselmiş," eleştirisinde bulundu.

SANDIĞI GETİR

Müteahhitleri iktidarın, yoksulu fakiri muhalefetin doğuracağı bir durumla karşı karşıya olunduğunu belirten Dervişoğlu, erken seçim çağrısında bulunarak eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanı, milletin önüne sandığı getirir, aç kalan vatandaşımızı doyurma görevini de yeni iktidar olarak biz yerine getirebiliriz. Sayın Cumhurbaşkanı ifadelerine dikkat etmeli. Çünkü her konuştuğunda dolar 25 kuruş yükseliyor, şimdi son göstergelere bakmadım. O her konuştuğunda dolar 25 kuruş yükselirken aynı zamanda bu ülkenin dış borçları da 112 milyar lira artıyor.

AÇ İNSANIMIZI DOYURMAYA HAZIRIZ

Bu ülkede müteahhitlere bakmak Cumhurbaşkanının işi; açı, fakiri fukarayı, garibi gurebayı doyurmak muhalefetin işiyse, biz iktidara talip siyasi parti kimliğimizle açı, sefili, fakiri fukarayı doyurmaya hazırız ama Cumhurbaşkanına da görevini hatırlatmak vazifemizdir. Çeksin bu milletin yakasından elini, o 5 müteahhit de yine elini bu milletin cebinden çıkarsın, biz fakirin fukaranın doyurulmasından mesul bir iktidar olarak göreve hazırız."

Editör: Haber Merkezi