Cengiz Aldemir/ANKARA - İktidarın yasama dokunulmazlığını hedef aldığını belirten İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlanmasına tepki gösterdi.

Özdağ’ın daha önce gazetecilerin tutuklanmasına sebep olan MİT kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle suçlananlar listesine eklendiğini belirten Dervişoğlu, meclis de düzenlediği basın toplantısında iktidarı sert bir dille eleştirdi. Dervişoğlu, “ Fezlekeyi medyadan duymuş olmamız, yıllar önceki kumpas operasyonlarını ve yargılamalarını hatırlattı. Muhatabı, partisi, milletin meclisi bilmiyor ama ne hikmetse çeşitli kuş türlerinin beslendiği kafeslerden, gazeteci kimlikli tetikçileri her şeyden haberdar” dedi.

Özdağ’a yapılanın, operasyonel bir siyasi hamle olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, Ümit Özdağ’ın Libya’da şehit düşen istihbaratçıya rahmet dilemesinin bir soruşturma konusu olmasının suç olmadığını belirten Dervişoğlu, “ Bayrakların indirildiğini, çadır mahkemelerinin kurulduğunu, teröristler rahatsız olmasın diye lojman kapılarındaki askerlerin çekildiğini görmüştük de, şehitlerimizi rahmetle anmanın suç sayılacağı aklımızın ucundan bile geçmemişti” diye konuştu.

HEDEF YASAMA DOKUNULMAZLIĞI

Yasama dokunulmazlığının ne anlama geldiğini bir kez daha dile getiren Dervişoğlu, anayasal güvence altında olan dokunulmazlığın, meclis çatısı altında ki faaliyetler için de geçerli olduğunu hatırlattı. Özdağ’ın bu konuşmasını meclis çatısı altında yaptığını belirten Dervişoğlu, yapılanın aslında yasama dokunulmazlığının hedef alındığını ileri sürdü. Dervişoğlu, meclis içinde yapılan basın toplantılarının da yasama dokunulmazlığı içinde olduğunu vurguladı. Dervişoğlu, “ Bugün basın toplantısına dava açan savcı, yarın genel kurul konuşmalarımıza da karışırsa ne yapacağız? Bunu halkımıza bir saldırı olarak değerlendiriyorum. Böyle bir şey olamaz. Anayasanın çiğnenmesine izin verilemez. Bu yapılanlar had sınırlarını aşmıştır. Bizler tüm olumsuzluklara rağmen hukuka, yargımıza güvenimize korumaya gayret sarf ediyoruz. Bu bir orta oyunudur” değerlendirmesinde bulundu.

İKTİDARIN SAVCILARI

Fezlekeyi hazırlayan savcıların cumhuriyetin değil, iktidarın savcısı olduğunu ifade eden Dervişoğlu, yetkililerin gizlilik prosedürünü uygulamadığını ileri sürerek, “ Yetkililerin yetersiz ve özensiz açıklamaları yanı sıra Aziz Şehidimizin kimliğinin sır olarak korunmaması da açıkça bir görev kusurudur. Aziz Şehidimizin cenazesine gerekli gizlilik prosedürü bizzat yetkililer ve görevliler tarafından uygulanmamıştır. Sorumlu bir siyasetçinin, “Birkaç Şehit” açıklamasının sebebini ortaya koyması, kendisinden önce yapılan açıklamaları, bizzat cenazeye katılanların sosyal medya paylaşımlarına işaret etmesini, ifşa olmuş veya bizzat yetkili ve görevliler tarafından ihmalen veya kasten ifşa edilmiş bir bilgiye konuşmasında yer vermesini suç sayarak fezleke düzenlemek, hukuk bilmemezliktir” dedi.

Editör: Haber Merkezi