CENGİZ ALDEMİR/ İZ GAZETE-  İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türk siyasetinin son günlerde tarihinde görülmemiş ciddiyetsizliklere sahne olduğunu Ümit Özdağ ve Berat Albayrak örneği üzerinden eleştirilerde bulundu.

ÖZDAĞ, PAZAR ARAYAN İŞPORTACI GİBİ

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın partisini HDP ile masaya oturdu iddiasına sert tepki gösteren Dervişoğlu, “Göz göre göre yalan söylüyor. Ben Ümit beyi hiç böyle görmedim. Kendisine pazar arayan bir işportacı gibi davranıyor. Siyasi alıcısı çıkar mı çıkmaz mı? Onu bilmiyorum. Ama kendisini strateji dehası diye tanımlayan bu arkadaşımızın bence, yaptıkları işi değerlendirebilecek aklı selim arkadaşları var onlarla otursun konuşsun. Kendisini dün psikolojik yönden de gergin gördüm, acil şifalar diliyorum" dedi.

ÖZDAĞ BİLEREK YALAN SÖYLÜYOR

Özdağ’ın kendisini ilgilendiren ifadesinin ‘Ben asla milletime yalan söylemedim’ sözlerini eleştiren Dervişoğlu,“Milletime yalan söylemedim diyen siyasi bir şahsiyetin göz göre göre yalan söylüyor olması, tarafımdan kabul edilecek bir davranışta değildir. İYİ Parti’de her şey şeffaf bir şekilde yürütülmektedir. İYİ Parti’nin gizli ilişkileri ve gizli ajandaları yoktur. Dolayısıyla demokrasiyi kendi içerisinde içselleştirilmiş bir siyasi partiye yöneltilebilecek ithamlar olarak kabul etmiyorum Ümit Bey’in söylediklerini” diye konuştu.

MİDE BULUNDIRAN YALANLAR

Özdağ’ın açıklamalarını iftira ve mide bulandırıcı yalanlardan ibaret sözler olduğunu söyleyen Dervişoğlu, “Arkasında başka şeyler arıyorum dolayısıyla yalan söylediğini, özellikle HDP’nin içinde bulunduğu bir anayasa görüşmesinin İYİ Parti tarafından yapılabilmesinin mümkün dahi olamayacağını burada tekrarlıyorum. Ortada kamuoyunu ikna edebilecek herhangi bir belge, veri, delil yokken İYİ Parti’ye yönelttiği bu iftiranın elbette ki bedeli olacağını düşünüyorum. Sayın Ümit Özdağ’ın iddialarını ciddiye alan herhangi bir arkadaşım, mensubumuz yoktur. Biz iktidarın büyük yalanlarıyla uğraşıyoruz. Ümit Özdağ’ın küçük ve mide bulandıran yalanlarıyla, vakit kaybedecek durumda değiliz” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETE AKRABA ESARETİ MESAJI

Berat Albayrak’ın istifasını,“sosyal medya ergeni haline gelen makam sahipleri” sözleriyle eleştiren Dervişoğlu, “ Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın, devletteki kritik görevinden istifasını, sosyal medyadaki mesajından öğrendik. Devlet yönettiğini iddia edenlerden bu ciddiyetsizliğe karşı, bir ciddiyet uyarısı gerçekleştirmelerini bekledik. Biri de çıkıp demedi ki burası oyun bahçesi mi? Biri de çıkıp demedi ki bu makam ben oynamıyorum artık diyerek terkedilecek bir makam mıdır? Biri de çıkıp demedi ki biz bu kadar önemli makamı böyle bir ciddiyetsizliğe mi emanet ettik? Hükümet artık aklını başına almalı devlet yönetimini değerler mezarlığına dönüştüren nepotizmin esaretinden kurtulmalıdır” eleştirisinde bulundu.

SORUMLU BAŞKAN VE KURDUĞU SİSTEM

Piyasaların Albayrak’ın istifasına verdiği olumlu tepkiyi ve kendisine duyulan güvensizliğin bir anlamda ortaya çıkması olarak değerlendiren Dervişoğlu,“Dolar kurundaki düşüşle birlikte borç stoğu 66 milyar lira azaldı. Bu para ile iki tane Atatürk Barajı yapabilirsiniz. 2 günde 2 baraj parası çıktı. Burada sorgulanması gereken asıl mesele sistemdir. Mademki başkanlık sistemiyle yönetiliyoruz, olumsuzlukların sorumluları sadece bakanlar olarak gösterilemez. Karşı karşıya bulunduğumuz olumsuzlukların yegane sorumlusu, bizatihi başkandır. Sarayın siyaset yapma şekli ve bu sistem değişmedikçe hiçbir şey değişmeyecektir” sözleriyle tepki gösterdi.


 

Editör: Haber Merkezi