İZ GAZETE- Yaklaşık 230 bin kilometrekare orman alanı bulunan Türkiye'de ormanlık alanların korunmasının önemine değinen İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "Ormanları koruma görevi, Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan orman muhafaza memurları tarafından yerine getirilmektedir. Orman muhafaza memurları 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun  77'nci maddesine göre kanunda tanımlanan suçların işlenmesinin önlenmesi veya işlenen suçlarla ilgili olarak başlatılan soruşturmadaki görevleri kapsamında kolluk görevlisi sıfatına haizdirler. Demirbaş silah da taşıyan orman muhafaza memurları, her türlü orman yangını ile birebir mücadele etmektedir" dedi.

ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI YOK SAYILIYOR

Orman muhafaza memurlarının yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşıyan Dervişoğlu, orman muhafaza memurlarının mesleki sorunlarının, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yok sayıldığını ifade ederek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye şu soruları yöneltti:

Orman muhafaza memurlarına 3600 ek gösterge verilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır?

Orman muhafaza memurlarına görevde yükselme sınavı yapılması planlanmakta mıdır?

Orman muhafaza memurlarına lisans tamamlama hakkı verilmesi ile ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır?

Genel İdari Hizmetler sınıfına dahil olan orman muhafaza memurlarının sorumluluk ve teknik bilgi gerektiren görevleri sebebiyle, yetki kargaşası yaşanmaması için Teknik Hizmetler sınıfına dahil edilmeleri düşünülmekte midir?

Ormanda yaşanan her türlü usulsüzlükte müştereken ve müteselsilen sorumlu olmaları sebebiyle şahsi kusuru veya kastı olmaksızın çıkan zimmetlerden dolayı mağdur olan orman muhafaza memurlarından zimmet sorumluluğunun kaldırılarak mağduriyetlerin giderilmesi düşünülmekte midir?

Riskli meslek gruplarından olması sebebiyle orman muhafaza memurlarına, itfaiye çalışanlarına tanınan yıpranma payı ve özel hizmet tazminatı gibi özlük haklarının tanınması hususunda bir çalışma yapılmakta mıdır?

Editör: Haber Merkezi