Cengiz Aldemir/ANKARA - HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in, ‘İYİ Parti bize aracı gönderdi” iddialarını katıldığı bir tv programında yanıtlayan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “Partinin yetkili organlarının bilgisi dahilinde HDP ile kurulmuş bir temastan bahsedebilmek için akıldan variste olmak gerekiyor” dedi.

Sırrı Süreyya Önder’in bir memnuniyetsizliği ifade ettiğini ve bunu kendi partilerine yapılmış bir saygısızlık olarak gördüğünü söyledi. Bunun telafisinin kendileri açısından mümkün olduğunu ifade eden Dervişoğlu, “ Sayın genel başkanımızın HDP ile ilgili yorumu, partinin PKK’nın uzantısında olduğuna dairdir. Eğer HDP’nin PKK’nın uzantısı gibi bir durumu söz konusu değilse, bundan sayın Süreyya Önder’in memnun olması gerekir. Eğer PKK’nın uzantısı olmakta ısrar edilecek ve rahatsızlık buradan kaynaklı, ilişkiler ifşa edilmiştir noktasından meseleye bakıyorlar ise de o zaman bunlar hala aşmak mecburiyetinde oldukları bir sorunla karşı karşıyadır” diye konuştu.

CİDDİYE ALMIYORUM

Dervişoğlu, bütün bu tartışmaların temelinde Sırrı Süreyya’nın açıklamalarının yanı sıra, Cumhur ittifakı ortakları ve sosyal medya trollerinin bu işin üstüne atlama hali olarak yorumladı. Dervişoğlu, bu durumu ciddiye almadığını ve tebessümle karşıladığını vurguladı. Dervişoğlu, “ Mazisi kendisine kefil olmayan birisi çıkıyor ve İYİ Partiyle alakalı bir takım beyanlarda bulunuyor. Bizi izleyenlerden bazıları benden bir tepki bekliyorlardır ama ben böyle bir yanlışın içine düşmem. İyi partinin siyaset üslubu da buna elverişli değildir. Sanki Sırrı Süreyya laf etti, AK parti ile MHP mensupları da Önder’in lafını referans aldı. Bunu milletin takdirine bırakıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Partiden hiç kimsenin HDP ile bir pazarlığa giremeyeceğini belirten Dervişoğlu, Sırrı Süreyya Önder’i iddiasının delillerini ortaya koymaya davet etti. Delilleri ortaya koyamazsa müfteri olarak ilan edebileceğini, bunun ne hakaret ne de suç sayılmadığını ifade eden Dervişoğlu, Önder’i ciddiye almadığını söyledi.

İDDİALAR TUZAK

İYİ partinin yapıcı tavrının bazılarını rahatsız ettiğini ileri süren Dervişoğlu, yeni yeni senaryolar ortaya konulmaya çalışıldığına dikkat çekti. İmralı sürecini hatırlatan Dervişoğlu, Önder’i Saray devletinin has evladı olduğunu ve ortaya atılanların tuzaktan başka bir şey olmadığını vurgulayarak, “ İYİ Parti olarak bu tuzağa düşmeyeceğimizi, yapay tartışmaların içine girmeyeceğimizi, iktidarın cevap algoritmasıyla oluşmuş tuzakları da bir bir aşarak iktidar yolculuğumuzu sürdüreceğiz” yorumunda bulundu.

DARBELERDE ZARAR GÖRMEYEN AKP

Darbe felsefesinin özünün tartışılmadan bu konuya girilmenin anlamsız olduğu yorumunda bulunan Dervişoğlu, her darbenin planlı bir hedefi olduğunu belirtti. 12 Eylül darbesinin bugünlere gelinmesi için planlandığını ve sürece 28 şubat, 2007 elektronik muhtıralar yerleştirildiğini vurgulayan Dervişoğlu, bu darbelerden AKP’nin hiçbir zaman zarar görmediğinin de altını çizdi.

Darbe süreçlerinin AKP’yi iktidara taşıdığını belirten Dervişoğlu, “ Genel Kurmay Başkanının boynuna ip dolanıncaya kadar darbeyi algılayamayan bir yönetim anlayışı, şayet iki cümleden darbe tespiti oluşturabiliyorsa bu sadece tebessüm edilecek bir durumdur. Bunun arkasında siyasi hesap olsa gerek. Özetle güncel problemlerin ötelenmesi için tartışma masasına yatırılıyor. Oysa bu ülkenin çok ciddi sorunları var. Biz bir memleket masası etrafında toplanalım ve sorunlarımıza çözüm aramayı istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi