Cengiz Aldemir/ANKARA - Katıldığı bir televizyon kanalında konuşan İYİ Parti Gurup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ülkenin birikmiş sorunlarının konuşulmasını istemediği için CHP’li Muharrem İnce’nin parti kurması, Bahçeli’nin Akşener’e, “ Evine dön” gibi çağrılarla gündem değiştirme peşinde olduğunu söyledi.

İNCE’NİN PARTİ KURMASI…

İktidar kanadının geçmiş Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi rakibini kendinin belirlediğini kaydeden Dervişoğlu, CHP’li İnce’nin parti kurmasının cumhur ittifakına yarayacağını belirterek ,“ Şimdi aynı şey olursa, sayın Muharrem İnce’nin kuracağı parti bağlamında attığı adım kimin işine yarayacak? Geçmiş dönemdeki adaylığının sayın Erdoğan’a yaradığını söyleyebilirim. Bu konuda daha dikkatli olmak lazım” hatırlatmasında bulundu. İnce’nin parti kurma nedenini ise Dervişoğlu, “CHP’nin ülkeyi yönetmeye talip olduğu ve kadrolarını belirlendiği bir kongre yaptı. CHP yönetim kadrosunda İnce’nin beklentisine cevap verecek şekilde teşekkül etmediği için, sayın İnce, beklentilerine cevap verebilecek bir strateji geliştirme ihtiyacı hissettirmek için parti kurmaya yönelmiş olabilir” dedi.

GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK

Dış politikada yapılan yanlışların konuşulmadığı, dolar ve euronun her gün arttığı, çocukların geleceğinin belirsiz olduğu, işsizliği, ülkeyi kimin batırdığı konularının konuşulması gerektiğini belirten Dervişoğlu, “Şimdiden ülkeli bu kötü durumdan bizi kimin kurtaracağını konuşuyoruz. Ekonomik bir buhran ile karşı karşıya olan ülkede öncelikle ekonomik kriz sorununu çözmek, hangi adımlar atılması gerekir insanlar bunu merak ediyor. Biz ise neyi tartışmak istiyorsak onu tartışıyoruz. Toplumsal beklenti bu değil. İktidarın bir algoritması var. Sorun hangi büyüklükte olursa olsun, iktidar kendi yanlışlarının konuşulmasını istemiyor” eleştirisinde bulundu.

MAGAZİNEL BULUYORUM

Bahçeli’nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e,“ eve dön ve evinde kal” çağrısının Cumhur ittifakına ve MHP’ye dön çağrısı anlamına gelmediğini, bunun magazinel açıklamalar olduğunu söyleyen Dervişoğlu, “ Partimizde sayın Bahçeli’nin açıklaması konusunda ne bir başkanlık divanı toplantısı yaptık, ne bir olağan dışı milletvekilleriyle değerlendirme yatık, ne de genel idare kurulunu tartışmaya çağırdık. Doğrudan doğruya sayın genel başkanımızın çerçevesini çizdiği pencereden bakıyoruz. Açıklamalarını magazinel buluyorum. Mesajın gerçek sahibinin kim olduğu da tartışılabilir” yorumunda bulundu.

BOP EŞ BAŞKANI VURGUSU

Türkiye’nin emperyalist devletlerle iş birliği yapmaması, Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı ve ortağı olunmaması gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, “ Türk ve Kürt kardeştir. Bu iktidar bu zamana kadar sorun biriktirdiyse, şimdi o sorunların çözümü noktasında kahraman ilan edilmek isteniyor. Bu konuda doğru bir özeleştiri yapılsın. Bu iktidarın temsilcilerinin çözüm süreci projesi kapsamında Kandil ve İmralı’da ne işi vardı? Toptancı bir tarih şuuruyla meseleye kökten çözüm önerileri getirmek lazım” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi