Cengiz Aldemir/ANKARA - Korona virüs salgının ülkemizde ve dünyada tek gündem maddesi olmasının rantçılara fırsat yarattığını ifade eden Dervişoğlu, salgın gerekçesiyle ziyarete kapatılan Salda Gölü'ne iş makinelerinin girmesini örnek olarak gösterdi. Hükûmetin doğaya verdiği zararı hız kesmeden devam ettirdiğini sert bir dille eleştiren Dervişoğlu, Ülkemizin en önemli doğal güzelliklerinden birisi olan Salda Gölü'nün rant uğruna betonlaşmasını asla kabul etmiyoruz. Bunda sorumluluğu olanları da tarih asla affetmeyecektir. Betonlaşmanın durdurulmasını ve bir an evvel iş makinelerinin doğa harikası Salda Gölü'nden çıkmasını bekliyoruz” çağrısında bulundu.

BELEDİYELER DAĞITSIN

Milyonlarca vatandaşın maske bulamadığını ve gün geçtikçe ciddi bir sorun hâline dönüştüğünü vurgulayan Dervişoğlu, Hükümet maskelerin önce parayla verileceğini, daha sonra PTT vasıtasıyla ücretsiz olarak dağıtılacağını, şimdi ise eczanelerden ücretsiz alınabilir açıklamalarını hatırlattı. Dervişoğlu, “Fakat eczanelere maske almak için gelen vatandaşlar, Sağlık Bakanlığından gelecek SMS'le başvurulacağını öğrenerek elleri boş geri dönmektedirler. Geldiğimiz bu noktada Hükûmet, vatandaşa maskeyi ulaştırmak noktasında tıkanmıştır. Oysa çözüm oldukça basit: Verin belediyelere bu maskeleri, belediyeler vasıtasıyla dağıttırın” önerisinde bulundu.

ERDOĞAN’A MESAJ

Maske konusunda çözüm yolu olarak belediyeleri işaret eden Dervişoğlu, partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelere karşı tutumunu eleştirerek, “Zor zamanlarda işleri nasıl el birliğiyle kolaylaştırırız diye düşünmek yerine belediyeleri baypas ederek görmezden geliyor. Bu durumda vatandaşa ulaşmakta sıkıntılar yaratıyor. Vatandaş hizmet bekliyor, maske bekliyor ama Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı sıfatıyla belediyelerle çalışmak yerine vatandaşı mağdur eden politikaları uygulamayı ve yine vatandaşın sağlığını riske atacak kararlar almayı tercih ediyor. Bunu kabul edebilmemiz mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanını parti ayrımı yapmaksızın devlet insanlığının gereğini yapmaya davet ediyorum” dedi.

BİR ALKIŞ DA TBMM’YE

Milletvekillerinin parti ayrımı gözetmeksizin, Sağlıkta Şiddet Yasası’ndaki iş birliğini örnek bir çalışma olarak gösteren Dervişoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu kapsam içerisinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezalarının misliyle artırılması yolundaki kanun teklifini de el birliğiyle, iş birliğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine getirdik. Demek ki doğru şeyler yapılınca, el birliğiyle, iş birliğiyle, gönül birliğiyle kararlar alabilmek de mümkün olabiliyor. Bu yönüyle de Türkiye Büyük Millet Meclisini tebrik ediyorum. Bu zamana kadar sağlık çalışanlarını alkışladık. Bütün siyasi partiler önceden konuyla ilgili önergeler vermişlerdi. Türkiye'nin temel meselelerine Türkiye Büyük Millet Meclisinin sahip çıktığını da ispatladık. Bu yönüyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi de, sağlık çalışanlarına verdiği destekle alkışı hak ediyor.”

Editör: Haber Merkezi