Cengiz Aldemir/ANKARA - Meclis genel kurulunda konuşan İYİ Parti Gurup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, siyasetçilerin Türkiye'nin geleceğini sıkıntıya sokacak söylemlerden kaçınılması gerektiğini söyledi. Siyasilerin tartışmalara ve olaylara neden olmaması için doğru dil kullanması gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, “Geçmişte yaşadıklarımızdan ders alınması lazım ve dolayısıyla kullandığımız dilin de doğru tercih edilmesi lazım. Bakın, biz yanlış şeyler söylüyoruz siyaset adına, sokaktaki tartışma ya da sosyal medya zeminindeki provokatif birtakım müdahaleler farklı şeylere gebe olduğumuza işaret ediyor. Ben bütün siyasi parti gruplarından konuşurken doğru bir dil tercihinde bulunmalarını, sıradan bilgilere, sathi bilgilere dayanarak da Meclis kürsüsünü boş yere işgal etmemelerini hassaten istirham ediyorum; basın toplantıları bunlara dâhildir” dedi.

NETANYAHU TEPKİSİ

İsrail-Filistin olayları üzerinden Erdoğan ile Akşener arasındaki tartışmalara müdahil olan AK Parti Rize Milletvekili Aşkın Bak’ın konuşmasını eleştiren Dervişoğlu, “Sayın Aşkın Bak bir yatırımı savunuyor, bir çevresel duyarlılığa karşı olmadığını ifade ediyor, yerinde söylediği sözlerin arasına da başka şeyler serpiştiriyor; Netanyahu meselesi. İYİ Parti'nin hiçbir temsilcisi, lideri başta olmak üzere, Filistin'e zulmeden cani İsrail'in başını kutsamaz, öncelikle bunun bilinmesini istiyorum. Metni bütün okursanız bu ifadelerin arkasından Sayın Genel Başkanımız şunu diyor, bakın: "Netanyahu ve destekçilerini şiddetle kınıyor, uluslararası toplumu bu insanlık ayıbına karşı Filistinlilerin yanında birlik olmaya ve Netanyahu vahşetine dur demeye çağırıyorum." diyor.

Sayın Genel Başkanımızın şayet ifadelerinden cımbızlayarak, siyaseten bir istifade alanı yaratmaya kalkışırsanız işte bu sosyal medya zemininde olan biraz evvel iktidar grubu temsilcilerinin de tepki gösterdiği şeyler çıkar” değerlendirmesinde bulundu.

GENEL BAŞKANIMIZ TEHDİT EDİLİYOR

Sosyal medya üzerinden Gene Başkanları Akşener’in tehdit edilmesinin provokatif bir girişim olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, AK Parti Gurup Başkanvekili Cahit Özkan’ın doğruları çarpıttığı eleştirisinde bulunarak, “Bu durumun provokasyon olduğuna inanıyorum, art niyetli bir kişi tarafından yazıldığını ve sosyal medyada paylaşıldığına inanıyorum. Genel Başkanımızı resmen tehdit ediyor. Şimdi, ben, yarın sizi birileri tehdit etse karşı çıkarım, Cumhurbaşkanını tehdit etse karşı çıkarım, İYİ Parti Grup üyeleri…Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekilini tehdit etse karşı çıkarım. Sayın Özkan, size de teessüflerimi bildiriyorum. Sayın Genel Başkanımızın geçmişe dair bir konuşmasına atfen… Biz, bunlara alışkınız, defalarca da cevabını verdik. Bakın, ben hiçbir konuşmamın öznesine Milliyetçi Hareket Partisini koymam. Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde kongre mücadelesi verirken -15 Mayıs tarihinde bir kongre kararı alınmıştı ve Sayın Genel Başkanımız da "15 Temmuzdan sonra çok şey değişecek." diye MHP üyesi ve Genel Başkan adayıyken bir ifadede bulunmuştu. Şimdi, siz o ifadeyi alıyorsunuz "15 Temmuzdan sonra Başbakan olacağım dedi Meral Akşener." diye oradan bir tahripkâr ifade ortaya koyuyorsunuz ve bu tahrikiniz toplumda farklı bir karşılık buluyor” sözleriyle uyardı.

DOĞRULAR KABULLENMELİ

Dervişoğlu, mikrofon arkasında görüşlerini ifade etme hakkı bulunan siyasetçinin doğru tespitleri de kabul etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi