CENGİZ ALDEMİR/ ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Gurup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası, pandemiyle ilgili alınan yeni kararlara ve mevcut kısıtlamalara dair açıklamalarının toplumun çoğunluğu tarafından tam olarak anlaşılamadığını belirterek, “Milleti birinci dereceden ilgilendiren böylesi önemli kararların topluma açıklama şekli, bu denli üstünkörü ve bu denli karışık olmamalıdır. Kararları açıklamadan önce dakikalarca parti propagandası yapmak ise hiç hoş olmamakla birlikte tam da Sayın Erdoğan'a yakışan bir tutum olarak kendini göstermiştir. Kısıtlamaların neden olduğu, hangi günler, hangi saatler arası kimleri kapsadığı net olarak açıklanamamıştır; şüphesiz ki bu durum uygulamada kargaşa getirecektir” uyarısında bulundu.

HÜKÜMETE DOĞU TÜRKİSTAN ÇAĞRISI

Hükümetin okulların açılış tarihiyle ilgili sürekli değişen kararlarının güvensizlik oluşturduğunun altını çizen Dervişoğlu, pandemi sürecini başından beri belirsizlik içerisinde götürdüğünü ve aldığı kararı açıklama da bile beceriksizce davrandığı eleştirisinde bulundu. İktidara Doğu Türkistan konusunda üstüne düşen sorumluluklarını hatırlatan Dervişoğlu, “Millet tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderildiğimiz günden itibaren zalim Çin yönetiminin Doğu Türkistanlı soydaşlarımıza karşı gerçekleştirmiş olduğu mezalimi defaatle kınadık ve bu konularla alakalı olarak Meclisin ortak bir kararlılık sergilemesi hususunu da sürekli gündeme taşımıştık. Soykırım niteliğindeki mezalimin kınanması için Meclisi Başkanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunacağız. Yarın parti grubunu temsilen, Meclisi Başkanımızı ziyaret ederek ortak bir kınama metninin hazırlanması yolunda da gerekli adımları atacağız. Yalnız, meclisin bu konuda adım atması yeterli değildir. Her fırsatta Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle alakalı methiyeler düzen iktidar grubunun da aynı zamanda bu olup bitenlerin, Cumhurbaşkanlığı makamına, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine ve Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetine de sorumluluk yüklediğinin farkında hareket etmesi gerekmektedir” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINA SORUMLULUK ÇAĞRISI

İYİ Parti gurubu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Doğu Türkistan konusunda sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulunan Dervişoğlu, “Birleşmiş Milletler Şartı çerçevesinde uluslararası toplumun sivil halkı koruma yükümlülüğünün Doğu Türkistan için uygulanmasını sağlayıcı faaliyetlerde bulunulması; İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde ivedilikle Doğu Türkistan'la ilgili çalışma yapılması ve karar alınması için gerekli girişimlerin başlatılması; 3 Ekim 2009'da imzalanan Nahçıvan Anlaşması'yla kurulmuş Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan gibi ülkeler tarafından oluşturulmuş Türk Keneşi'nde vakit kaybetmeden gerekli girişimlerin yapılması ve yukarıdaki başlıklarla ilgili olarak gerçekleştirilen girişim ve işlemlerden Türkiye Büyük Millet Meclisinin kesintisiz haberdar edilmesi hususunda Sayın Cumhurbaşkanını sorumluluklarını yerine getirmeye ve görevini yapmaya İYİ PARTİ Grubu olarak davet ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi