CENGİZ ALDEMİR / İZ GAZETE -  Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İş Bankası hisselerinin hazineye devredilmesi konusuna tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İş Bankasıyla ilgili söylediklerinden sonra borsa hisselerinin değer kaybettiğini söyledi. Dervişoğlu, “Ekonominin kötü gittiği bir dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan İş Bankasını sürekli olumsuz ithamlarla gündeme getirerek bilerek ya da bilmeyerek borsada bir manipülasyona sebep olmaktadır. Bu durumdan en büyük zararı da ekonomimiz görmektedir” uyarısında bulundu.

TAKİPÇİSİYİZ

Meclis genel kurulunda konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Atatürk’ün vasiyetini hatırlatan ve konunun takipçisi olduklarını söyledi. Dervişoğlu, “Piyasaların rahatlamaya ve güvenceye ihtiyacı olduğu önemli günlerden geçerken Sayın Cumhurbaşkanının sözlerine daha da özen göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Konuyla ilgili İYİ parti olarak bu tartışmada gözden kaçtığını düşündüğümüz ve dikkat çekmek istediğimiz en önemli husus şudur: Devredilmesi gündemde olan bu hisseler Atatürk'ün Türk Dil ve Tarih Kurumuna bıraktığı mirastır. Atatürk'ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin, Atatürk'ün vasiyetine sahip çıkmak gibi bir görev ve sorumluluğu vardır. İYİ Parti olarak bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz” eleştirisinde bulundu.

VATANDAŞA YENİ KÜLFET

İlaçlara yapılan zamları vatandaşın sırtına yüklenen yeni bir küflet olduğu eleştirisinde bulunan Dervişoğlu, Sağlık Bakanlığının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun 14 Şubat 2020 tarihli fiyat değerlendirme komisyonunda tıbbi ilaçlara yüzde 12,10 zam yaptığını hatırlattı. Dervişoğlu, “ Memura, işçiye, emekliye yüzde 5 ila 6 oranında zam verilirken en temel ve en acil ihtiyaç malzemesi olarak kabul edilen ilaçlara yüzde 12 zam yapılması vatandaşın sırtına yüklenen yeni bir külfettir. Diğer yandan, Türk Eczacıları Birliğinin, birçok ilacın geri ödeme listesinden çıkarılacağına ve muadil ilaçlarda da geri ödeme payının düşürüleceğine ilişkin bir açıklaması vardır. Yapılan bu açıklama, bu uygulamanın vatandaşın ilaca erişimini zorlaştıracağını ve yerli ilaca da bir darbe vuracağı şeklindedir. Türk Eczacıları Birliğinin bu açıklamasını yerinde ve haklı bir tespit olarak görüyoruz” dedi.

İKTİDARA SAĞLIK UYARISI

Artan tıbbi malzeme fiyatları yüzünden üniversite hastanelerinde yapılacak ameliyatlar için aylar sonrasına randevu verilmesini de gündeme getiren Dervişoğlu, kanser hastalarına altı ay sonrası için ameliyat sırası verilmesine tepki gösterdi. İktidarı sağlık politikaları üzerinden de eleştiren Dervişoğlu, şöyle konuştu: “Belli bir fiyatın üzerinde olan, üniversite hastanelerinin alım listesinde bulunmayan bazı sarf malzemeleri yüzünden ameliyatlar için gerekli tıbbi malzemenin çoğu hastalardan isteniyor. "Sağlıkta devrim yaptık." demekle devrim yapılmış olmuyor, işte rakamlar ve işte gerçekler. Hükûmeti bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi