Cengiz Aldemir/ANKARA - Partisinin Samsun İl Kongresinde konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti’nin, AKP iktidarının demokratik yol ve yöntemlerle siyasetten uzaklaştırılmasının mümkün olamayacağını düşünenlere yeni bir umut olduğunu söyledi.

Türkiye’nin zor günler yaşadığını, ekonomide yaşanan tıkanmayla birlikte, dış politikada yaşanan çıkmazları dile getiren Dervişoğlu, gençlerin gelecekle ilgili umutlarının tükendiğini belirterek, “ Dün bize zillet ve ip diyenlerin, sayın genel başkanımıza, “ Bu kadın” diyenlerin, şimdi , “ Meral Akşener hanımefendi, yerli ve milli “ şekilde tanımlamalarını en hafif tabiriyle bir özür dileme olarak telakki ediyoruz” dedi.

PARLAMENTER SİSTEME DAVET

Bahçeli’nin bulmaca gibi konuştuğunu ve Akşener’e, “ evine dön” demesinin ne anlama geldiğinin bilinmediğini vurgulayan Dervişoğlu, Akşener’in bu daveti magazinel bulduğunu, çağrının gerçek sahibinin ses verdiğini belirterek, çağrının sadece özür bölümünü kabul ettiklerini söyledi. Davetin başka bir davetle cevaplanması gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, “ Cumhur ittifakı, İYİ Parti’ye, millet ittifakına ve onun birleşenlerine şayet bir davet çıkarıyor ise bizim de bir karşı davetimiz olmalı. Bizi evine davet edenlere söylüyoruz; Bizim evimizin Türk milletinin kalbi olduğunu iyi bilmelidirler diyoruz. Bizim evimiz hukuk, adalet, demokrasi, hürriyet ve eşitlikle inşaa edilmiş bir evdir. Bu birleşenler de parlamenter sistemin ta kendisidir. Ne olduğunu anlamadığımız bu ceberrut sistemden şayet vazgeçmek istiyorlarsa, biz de onları güçlendirilmiş parlamenter sisteme davet ediyoruz. O sistem bizim evimiz ve Türk milletinin kurtuluş reçetesidir” diyerek karşı davette bulundu.

HIRSIZLIK VİRÜSÜ İKTİDARI…

Pandemi sürecinde üretim ve istihdamın arttığını, işsizliği azalmış gibi gösteren TÜİK verilerine tepki gösteren Dervişoğlu, “ Salgın hastalık devam etse Türkiye ekonomisinde önümüzdeki sene hiçbir problemi kalmayacak. Recep Tayyip Erdoğan, TÜİK başkanı, Damat Berat paşa oturup her şeyi dizayn ediyorlar. Ama tencere kaynamıyor. Bu ülke 18 yıldır doğru yönetilmiyor. Bu iktidar ekonomide yaşanan ciddi problemleri pandemi bahanesine bağlasa da, daha covid-19 virüsü henüz belirlenmemişken, bu hükümeti yolsuzluk ve hırsızlık virüsü zaten teslim almıştı” sözleriyle tepki gösterdi.

SİYASİ RANT PEŞİNDE KOŞAN İKTİDAR

Ülke kaynaklarını doğru yönetemeyen, programı olmayan, kalkınma planını yapamayan bir hükümetle karşı karşıya olunduğunu kaydeden Dervişoğlu, ülkede yarattıkları fakirliği yöneten, dış politikadaki yanlışların bedelini millete ödettiren bir iktidarla karşı karşıya olunduğunu söyledi. Ekonomide, pandemi sürecinde zor günler geçiren Türkiye’nin beka konusunda da zor günler yaşandığını vurgulayan Dervişoğlu, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yapılan operasyonların hükümet tarafından alınan kararlarla olmadığını, Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla yapıldığını hatırlatarak,“ zor günler milleti bir araya getirir ancak, bu zor günlerde millet bir araya gelmesin, kutuplaşsın, cepheleşsin de biz buradan bir siyasi rant devşirelim arzusunu ifade eden beyanlarda bulunuluyor. Ayasofya bunlardan sadece birisidir. Biz Ayasofya ile ilgili önerge vermiştik AKP tarafından reddedilmişti” hatırlatmasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi